"הישארו אופטימיים"

מכתב הנשיא לסטודנטיות ולסטודנטים - 21.3.20

סטודנטיות וסטודנטים, תלמידותינו ותלמידינו היקרים,

לא כך תכננו את פתיחת הסמסטר השני ללימודים. גם אתם ציפיתם למשהו אחר. אלא שהעולם כולו מתמודד עם מצב שלא ידענו כמותו, וכך כמובן גם אנו במדינת ישראל ובאוניברסיטת תל אביב. גם אם ישנן מחלוקות באשר לאופן ההתמודדות עם המגיפה, נדמה שהמטרה המשותפת של מיגורה מאחדת את כלל האנושות. איני מכיר עוד מקרה, שבו העולם כולו התאחד סביב מטרה אחת, כפי שקורה היום.

אך דווקא בימים אלו חשוב לזכור ולשנן לעצמנו, שהמטרה – תהא חשובה ככל שתהא – אינה מקדשת את כל האמצעים. חברה דמוקרטית בריאה צריכה לעשות כל שלאל ידה – בעיקר בימים קשים – לשמירת זכויות הפרט ולצמצום הפגיעה בהן, להקפדה על כבוד האדם, ולשימור כוחם של מוסדות המדינה, האמונים על הגנתן של זכויות אלו. זוהי שעת מבחן למדינת ישראל ואני מקווה שבסופו של דבר נעמוד בה בכבוד.

ומה באשר לכם, תלמידותינו ותלמידינו? ובכן, האוניברסיטה נערכה מבעוד מועד, לפני מוסדות אחרים, לאפשרות שנאלץ להפסיק את הלמידה בכתות, ולעבור ללמידה מרחוק. חברי הסגל האקדמי והמנהלי של האוניברסיטה עשו ועושים מאמצים כבירים, שקשה לתארם במילים, כדי לעמוד במשימה מורכבת זו. חשוב היה לנו יותר מכל שלא תאבדו את הסמסטר, ואני יכול לומר לכם בבטחה שאנחנו בדרך להגשמת מטרה זו. נכון, ישנן תקלות טכניות ואחרות, ולא כל הקורסים עונים על ציפיותיכם. אך אנא הבינו, שכפי שאתם הופתעתם כך גם אנחנו, ואין לנו חלופות אחרות לפעולה. אני מבטיח לכם שנמשיך לשפר את הלמידה מרחוק מיום ליום, ושהכלי  הלא מוכר הזה לרבים מכם, יהפוך במהרה לכלי שאיכותו טובה יותר ויותר. אנא, היו סבלנים אתנו...

דאגתנו לכם אינה רק במישור הלימודי, אלא גם במישור האישי. אנחנו בקשר קבוע עם ראשות אגודת הסטודנטים הנהדרות שלכם, אשר מסייעות לנו, הנהלת האוניברסיטה, להבין את מצוקותיכם בתקופה קשה זו: החל מביקוש גובר לשירות הפסיכולוגי שמציע דיקנט הסטודנטים וכלה בקשיים כלכליים שרבים מכם חווים. אנחנו משקיעים מאמצים רבים לגייס משאבים, מעבר לאלו שבהם אנחנו עושים שימוש בימי שגרה, על מנת לסייע לאלו מבינכם הזקוקים לכך. נוסיף לשמור עמכם על קשר רציף ונמשיך לעדכן אתכם בכל חדש. מזכירויות החוגים, בתי הספר והפקולטות, המזכירות האקדמית, המרכז למרשם ודיקנט הסטודנטים, עומדים לרשותכם לכל בקשה או שאלה, ויוסיפו להעביר לכם הנחיות, הבהרות ועדכוני מצב בתחומי האחריות והפעילות שלהם.

ככל תקופה קשה, אף תקופה זו מתאפיינת באחווה ובסולידריות. אתם חלק מרכזי מקהילת האוניברסיטה, ואנחנו חושבים עליכם כל העת. אנא הקפידו למלא את הוראות הבטיחות של משרד הבריאות, שמרו מרחק פיזי אך לא רגשי, ובעיקר, שמרו איש על רעהו.

באיחולי בריאות טובה ובתקווה לימים טובים יותר, שלכם,

אריאל פורת, נשיא האוניברסיטה