פרופ' אסף רזין זכה בפרס א.מ.ת למדעי החברה לשנת 2017

פרופ' רזין זכה על תרומתו לתיאוריה ולפרקטיקה של ההשלכות הכלכליות של גידול אוכלוסין

18 דצמבר 2017

פרופ' אסף רזין, פרופסור אמריטוס באוניברסיטת תל אביב, זכה בפרס א.מ.ת לשנת 2017 בקטגוריית מדעי החברה על תרומתו לתיאוריה ולפרקטיקה של ההשלכות הכלכליות של גידול אוכלוסין.

מנימוקי השופטים להענקת הפרס: "פרס א.מ.ת. לשנת תשע״ז – 2017 בכלכלה מוענק לפרופ' אסף רזין על מחקריו החלוציים והמשפיעים בכלכלה הבינלאומית, שסייעו להבנתם של נושאים מקרו-כלכליים מגוונים והשפיעו על עיצובה של מדיניות כלכלית של מדינות ומוסדות בינלאומיים. פרס א.מ.ת מוענק לאלה הרואים את המצוינות כדרך חיים, ואת מיצוי היכולות האישיות כציווי ליצירת עולם טוב יותר".

פרופ' רזין הוא ממקימי החוג לכלכלה באוניברסיטה, ובה כיהן גם כראש החוג לכלכלה, כדקאן וכסגן רקטור. לאחר פרישתו לגמלאות, כיהן כפרופסור לכלכלה באוניברסיטת קורנל.

פרסי א.מ.ת, המכונים גם "הנובל הישראלי", מוענקים מאז 2002 בחסות ראש ממשלת ישראל על הצטיינות והישגים אקדמיים או מקצועיים בעלי השפעה מרחיקת לכת ותרומה מיוחדת לחברה. יו"ר ועדת פרסי א.מ.ת הוא שופט בית המשפט העליון לשעבר, יעקב טירקל.