פרופ' מיכאל קריבלביץ

"התרגשתי ומאוד שמחתי כשהמאמר התקבל. ראיתי בזה אישור ליכולותיי ולהשתייכותי לעולם המחקר, שנראה לי אז (וגם היום) קסום ומופלא", פרופ' מיכאל קריבלביץ, חוקר בתחום המתמטיקה, מכהן כדקאן הפקולטה למדעים מדויקים

פרופ' מיכאל קריבלביץ
פרופ' מיכאל קריבלביץ

המחקר הראשון פורסם בשנת 1995, בעיתון Discrete Mathematics.

 

מה היה נושא המחקר שלך?

"המאמר מציג תוצאה בקומבינטוריקה, שמהווה פתרון חלקי להשערה ידועה, אשר נותרה פתוחה עד היום. קומבינטוריקה היא ענף בתחום המתמטיקה, שאותו אני ממשיך לחקור גם כיום. כבר לא זוכר איך הגעתי לשאלת המחקר, ייתכן ששמעתי אותה באחד הקורסים שלמדתי, ייתכן והמנחה שלי לתואר שני, פרופ' רון אהרוני, סיפר לי עליה. השאלה נראתה לי מעניינת ומושכת, וקיוויתי כי אוכל להתקדם בה. לאחר שלמדתי עליה והכרתי את חומר הרקע והמאמרים הקודמים שפורסמו בנושא, ניסיתי לבדוק רעיונות וגישות שונות, ולבסוף אחת מהן אכן עבדה והביאה אותי להוכחת המשפט המיוחל".   

 

איפה זה "תפס אותך" בחייך האישיים?

"התחלתי לעבוד על המחקר בשנת 1992, כשהייתי בערך באמצע לימודי התואר השני בפקולטה למתמטיקה של הטכניון, בהנחיית פרופ' רון אהרוני, חוקר מבריק וכריזמטי. זה היה פחות משנתיים אחרי עלייתי לישראל עם משפחתי (אשתי סבטלנה והבן הבכור דניאל). גרנו אז במעונות הסגל הזוטר של הטכניון, שמיועדים לסטודנטים לתארים גבוהים עם משפחות. לא ממש בעושר חומרי אך באווירה שמחה וחברית".

 

מה הרגשת בתקופת הפרסום?

"שלחתי את המאמר לפרסום בינואר 1993 והוא התפרסם כעבור כשנתיים. זה אחד הדברים שלא השתנו מאז: תהליך הפרסום בעיתונות המתמטית המקצועית הוא ארוך ומייגע. אני עדיין זוכר את הרגע בו הבנתי שככל הנראה אני יודע להוכיח משהו מעניין ולא שגרתי. זה בהחלט היה רגע של "אאוריקה", איזו מין התגלות נפלאה, התרוממות רוח ותחושת אושר. עשיתי מאז כמה וכמה דברים במתמטיקה, כתבתי יותר מ-200 מאמרים, אך התחושה של הפעם הראשונה עדיין זכורה ויקרה לי (בכל זאת פעם ראשונה...). מאוד התרגשתי לרשום את ההוכחה, להכין ולשלוח מאמר לפרסום, וכמובן התרגשתי ומאוד שמחתי כשהמאמר התקבל. ראיתי בזה אישור ליכולותיי ולהשתייכותי לעולם המחקר, שנראה לי אז (וגם היום) קסום ומופלא".

 

"מאוד שמחתי לראות את המאמר מופיע בכרך של העיתון בספריית המתמטיקה בטכניון. אז המוציאים לאור היו שולחים לכל מחבר כמה עשרות עותקים (offprints) של המאמר, אותם חילקתי בגאווה לחבריי ולקרובי משפחתי, כולל החותן והחותנת שלי ז"ל, שבטח קראו אותו בשקיקה, כי שניהם היו רופאים".

 

טיפ ועצה לחוקר המתחיל

"להיות סקרן/ית, לנסות, להעז, להאמין בעצמך וביכולותיך. להאמין שמדע גדול וחשוב יכול להתחיל מהמאמר שלך, ושאת/ה מסוגל/ת".

 

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>