פרופ' אורי אשרי

"שילוב שיטות ותחומים הוא שילוב מנצח", פרופ' אורי אשרי, ראש בית ספר סגול למדעי המוח, חוקר מנגנונים מולקולריים של שחרור נוירוטרנסמיטור בתנאים נורמליים ובמקרה של מחלות ניווניות

פרופ' אורי אשרי (צילום: יונתן בלום)
פרופ' אורי אשרי (צילום: יונתן בלום)

המחקר הראשון פורסם בשנת 1993, במגזין .Receptors Channels

 

מה היה נושא המחקר שלך?

"את מחקר הביכורים שלי ערכתי כפרויקט שנה ג' של התואר הראשון באוניברסיטה העברית בירושלים. אולי כבר בשלב מוקדם זה, המחקר שביצעתי התווה את הכיוון הבינתחומי שאותו אנחנו מובילים כיום בבית הספר סגול למדעי המוח, מאחר והמחקר היה שיתוף פעולה בין המנחה שלי, פרופ׳ מיכה ספירא (שבמעבדתו המשכתי גם לדוקטורט) לבין פרופ׳ דפנה אטלס מביוכימיה - חיבור של עולמות תוכן שונים".

 

"המטרה שלנו הייתה להבין כיצד החומר ברדיקינין, שמשפיע על כלי דם ועל מערכת העצבים, משנה את מאזן הסידן בתא. תוך שימוש בטכנולוגיות של הדמייה תאית, הראינו לראשונה שהחומר גורם לשתי פאזות של עלייה בסידן, האחת מקורה בסידן חוץ תאי והשנייה מקורה בסידן תוך תאי".

 

איפה זה "תפס אותך" בחייך האישיים?

"את המחקר עשיתי עוד בתקופה הסטודנטיאלית שלי, ללא מחויבויות משפחתיות, כך שאת רוב זמני ביליתי בחברת המיקרוסקופ. המחקר פורסם כשלוש שנים לאחר מכן, זמן דגירה ממוצע לניסיונות מסוג זה".

 

איך הרגשת בתקופת פרסום המחקר?

"כפרסום ראשון, כמובן שהייתה התרגשות גדולה, אבל בתחום שלי מיד מפנים את השולחן לפרויקט הבא, שהיה פרויקט הדוקטורט עליו עבדתי".

 

טיפ ועצה לחוקר המתחיל

"אם אתם נהנים מעבודת המחקר עצמה, נצלו כל טכניקה שקיימת במעבדה שבה אתם נמצאים, והתמחו בשיטות אלו, שישמשו אתכם בשלבים מאוחרים יותר בקריירה".

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>