ועידת תל אביב - עתיד ישראל

אולם סמולארש
ללא תשלום
ועידת תל אביב - עתיד ישראל | 19/6/2024 | אולם סמולארש | אוניברסיטת תל אביב

מתקפת הפתע הרצחנית ב- 7 לאוקטובר הכניסה את ישראל לאחת המלחמות הקשות בכל שנותיה. המלחמה השפיעה, וממשיכה להשפיע, על כל היבט בחיים הפרטיים והמשותפים של אזרחי המדינה.

האמנם שנת ה- 76 למדינת ישראל תיזכר כשנת שבר בלבד או שמא המשבר החריף יהווה הזדמנות לצמיחה? כיצד עלינו להמשיך הלאה? מהן בעיות היסוד של המדינה ואילו פתרונות מתאימים להתמודדות עם המחלוקות הפנימיות המאפיינות את החברה הישראלית, לצד האתגרים האזוריים והגלובליים הניצבים בפניה בעשור השלישי של המאה ה- 21?

"ועידת תל אביב: עתיד ישראל" הינה יוזמה של הנהגת אוניברסיטת תל אביב, המבקשת לדון דווקא בזמנים קריטיים אלו בסוגיות אלו לעומקן, תוך שימת דגש מיוחד על השאלה היכן נמצאת החברה הישראלית היום ומה ניתן ואפשר לעשות כדי להניעה קדימה. מטרת הוועידה הינה להרחיב ולהעמיק את הדיון, תוך הנגשת הידע המחקרי הרלוונטי והפרספקטיבה הרב-תחומית המאפיינת את פועלה של האוניברסיטה, ויצירת שיח פתוח בהשתתפות נציגים מחלקי החברה הישראלית השונים והמנהיגות שלה על כל גווניה.  הוועידה תכלול מושבי מליאה ומושבי שולחנות עגולים שהדיונים בהם יתמקדו בהיבטים החברתיים, המדיניים הביטחוניים וכלכליים של עתידה של מדינת ישראל.

הצטרפו אלינו לוועידה שתארח מקבלי ההחלטות, מומחי ביטחון, מדיניות ויחסים בינלאומיים, אנשי תרבות ורוח ועוד, בראיונות מיוחדים, הרצאות, פאנלים ודיונים

מספר המקומות מוגבל והכניסה מותנית ברישום מראש

בין משתתפי הכנס (רשימה חלקית):

• פרופ' אריאל פורת - נשיא אוניברסיטת תל-אביב
  • בני גנץ - יו"ר המחנה הממלכתי
  • אלוף (מיל') יאיר גולן - יו"ר מפלגת העבודה
  • רב ניצב יעקב שבתאי - מפכ"ל משטרת ישראל
  • הילה קורח - מנחת הוועידה. עיתונאית, חדשות 13
  • קרן מרציאנו - עורכת כלכלית חדשות 12
  • ד"ר מנסור עבאס - יו"ר מפלגת רע"מ
  • יואב לימור - פרשן צבאי 'ישראל היום' ומגיש קשת 12
  • הראל ויזל - מנכ"ל ובעלים קבוצת פוקס ויזל בע״מ
  • מתניהו אנגלמן -  מבקר המדינה ונציב תלונות הציבור
  • אוהד חמו - כתב לענייני ערבים, חדשות 12
  • שטפן זייברט - שגריר גרמניה בישראל
  • אבי נשר - תסריטאי ובמאי

הוועידה בחסות קרן כדר לתרבות, אומנות ומדע ומייסדה ד"ר אברהם כדר.