הרצאה: משפחה והולדה בישראל 2013 בראי המשפט ומהפכת הפריון

לכבוד צאת הספרים סדרת "האוניברסיטה המשודרת"

01 במאי 2013, 18:00
חדר 100 בניין טורוביץ
ללא תשלום
הרצאה: משפחה והולדה בישראל 2013 בראי המשפט ומהפכת הפריון

מוסד המשפחה משתנה. התפתחויות בטכנולוגיות פריון מאפשרות דפוסים חדשים של הולדה החורגים מנורמות משפחתיות מסורתיות. חלוקת העבודה המגדרית בתוך המשפחה משתנה כמו גם מערכת היחסים הבין-דורית. מושגי ה”אימהות” וה”אבהות” נפתחים לדיון מחודש ונטענים במשמעויות המתאימות למערכות ערכים חדשות.

האם שינויים אלה מובילים להתפוררות מושג המשפחה? באיזה אופן הם מובילים לשחרור ולשוויון ובאיזה אופן הם מנציחים בדרך מתוחכמת יותר יחסי ניצול?

יו”ר: פרופ’ שי לביא, מרכז אדמונד י' ספרא לאתיקה והפקולטה למשפטים, אוניברסיטת תל-אביב

בהשתתפות:

פרופ’ דפנה ברק-ארז, שופטת בית המשפט העליון

פרופ’ דפנה בירנבוים-כרמלי, החוג לסיעוד, אוניברסיטת חיפה

ד”ר חגי בועז, עורך סדרת “האוניברסיטה המשודרת” בגלי צה”ל, מרכז אדמונד י’ ספרא לאתיקה, אוניברסיטת תל-אביב

ד”ר דפנה הקר, הפקולטה למשפטים והתוכנית ללימודי נשים ומגדר, אוניברסיטת תל-אביב

פרופ’ יעל השילוני-דולב, בית הספר לממשל וחברה, המכללה האקדמית תל-אביב יפו