תיאודיציה ומחאה: פרספקטיבות יהודיות ונוצריות על טרמינולוגיה, פונקציה, צורה ספרותית ויחסים הדדיים

10 במרץ 2014, 9:00
בניין גילמן, חדר 496 (אולם ע"ש דרכליס)
ללא תשלום

Theodicy and Protest: Jewish and Christian Perspectives on Terminology, Function, Literary Form, and Mutual Relationships

מגמת מקרא מחדשת את הקשר ארוך השנים עם המחלקה לתאולוגיה של אוניברסיטת בוכום, גרמניה. הקשר נוסד בידי פרופ' בנימין אופנהיימר ז"ל ופרופ' גראף רוונטלוו ע"ה לפני כעשרים שנה.

שיתוף הפעולה נוסד במתכונת של כנס דו-שנתי לסירוגין באוניברסיטת תל-אביב ובבוכום שבו אחת לשנתיים יצאו כל חברי הסגל של המחלקה האחת אל האוניברסיטה המארחת לשלושה ימי דיונים ושני ימי סיור.

הספרויות הנבחנות יהיו המקרא, ספרות בית שני, ספרות חז"ל, ספרות והגות יהודית מימה"ב ועד לעת החדשה, למעשה עד לימינו אנו לגווניהן השונים.

קשה להפריז בחשיבותו של שיתוף פעולה אקדמי זה המאפשר דיאלוג בין חוקרים יהודים ונוצרים, ישראלים וגרמנים, וערך נוסף לקיומו של דיאלוג זה אצלנו הוא האפשרות לקיימו ככנס פומבי בנוכחות סטודנטים בעיצומו של הסמסטר.