סדנת יובל נאמן: השקת הספר "תפיסת הבטחון של ישראל - מדינה שנולדה במלחמה"

מאת: פרופ' אלוף (במיל) יצחק בן ישראל

04 באפריל 2013, 17:00
אולם בר שירה - מול בנין נפתלי
ללא תשלום
סדנת יובל נאמן: השקת הספר "תפיסת הבטחון של ישראל - מדינה שנולדה במלחמה"

ערב עיון לרגל השקת ספרו החדש של פרופ' אלוף (במיל.) יצחק בן ישראל "תפיסת הביטחון של ישראל".

הספר סוקר שלוש תפיסות בטחון שהתפתחו במדינת ישראל שבכל אחת מהן הייתה ליישוב היהודי בין הירדן לים התיכון תפיסת ביטחון אחרת.

הערב יתקיים באודיטוריום בר-שירה באוניברסיטת תל-אביב, וייקחו בו חלק בכירי מערכת הביטחון: ראש המל"ל ויועץ לביטחון לאומי לרוה"מ, יעקב עמידרור, ראש המל"ל ויועץ לביטחון לאומי לרוה"מ לשעבר, עוזי ארד, מפקד חיל האויר לשעבר, איתן בן אליהו ופרופ' אלוף (במיל.) יצחק בן ישראל, ראש סדנת יובל  נאמן למדע, טכנולוגיה וביטחון וראש המועצה הלאומית למחקר ופיתוח.

ראש סדנת יובל נאמן למדע, טכנולוגיה וביטחון, פרופ אלוף (במיל.) יצחק בן ישראל:

"תפיסת הביטחון של ישראל החלה להתגבש אחרי המאורעות של 1921-1920. בתקופה הראשונה היא הותאמה לסכסוך מקומי בין היישוב היהודי ובין היישוב הערבי בין הירדן לים התיכון. התקופה השנייה החלה ערב החלטת החלוקה ב-1947, ונמשכה עד לשנות התשעים. במקום התקופה עמד איום הפלישה של צבאות זרים. אנו נמצאים כיום בעיצומה של התקופה השלישית המאופיינת בלחימה נגד ארגוני טרור וארגונים מדינתיים למחצה.

עקרונות תפיסת הביטחון של ישראל נותרו תורה שבע"פ ולא הועלו עד כה על הכתב. הספר בא להשלים את החסר והוא עוסק בהתפתחות התפיסה, מנתח את עקרונותיה ומסביר את השימוש שנעשה בה ביתרונותיה הייחודיים של ישראל, ובמיוחד באיכות הגורם האנושי, במדע ובטכנולוגיה.