עונת הקונצרטים וההרצאות 2013-2012

23 באוקטובר 2012, 10:00

משתנה
מפעל המנויים החדש ע"ש יחיאל בן-צבי: עונת הקונצרטים וההרצאות 2013-2012

מפעל המנויים של בית הספר למוזיקה ע"ש בוכמן-מהטה פותח עונה תשיעית של חמש סדרות קונצרטים למנויים ועוד שתי סדרות הרצאות. כ-2000 מנויים ומנויות פוקדים את שלל סדרות הקונצרטים, ההרצאות וקונצרטי ההרצאה. הסדרות מתקיימות בבניין ביה"ס למוזיקה ע"ש בוכמן-מהטה ומציגות את טובי האמנים הבכירים בישראל – חברי סגל ביה"ס למוזיקה ואורחים מהתזמורת הפילהרמונית הישראלית, ולצדם הבולטים מבין אמני הדור הצעיר – תלמידים מצטיינים מביה"ס למוזיקה ועוד.

סדרות הקונצרטים

הסדרה "עניין של זהות"

הסדרה, בהנחייתו ובנגינתו של פרופ' תומר לב, יוצאת לחפש את הסיפור שלנו, כיהודים וכישראלים באולם הקונצרטים ה"קלאסי". הסדרה נולדה כמענה לטענה כי המוזיקה ה"קלאסית" היא נטע זר בתרבות "שלנו", ואנו, נאמניה, לא יותר מאשר "מתייוונים" מודרניים. הסדרה היא מסע חוצה זמנים ותרבויות, המנסה לחפש את השפעותינו גם במוזיקה של מיטב מלחיני המופת - כמו באך, הנדל, ראוול, פרוקופייב ושוסטקוביץ'. לצד המוזיקה של אלה, תוצג גם המוזיקה של גדולי המלחינים היהודיים - ממנדלסון ומאהלר ועד גרשווין, וייל וברנשטיין - ותוצג תרומתם העצומה והייחודית לתולדות המוזיקה העולמית. גם מקומם של התפילות, הניגונים, הטעמים והסלסולים לא ייפקד - וגם הם יוצגו בהקשרים רבים ומפתיעים.

הסדרה "מסע סימפוני"

הסדרה תמשיך ותציג את התזמורת הסימפונית של ביה"ס למוזיקה, הזוכה בשנים האחרונות להצלחה מסחררת. חברי התזמורת הם כ-80 תלמידי ביה"ס למוזיקה, חברי תכנית המצוינות של בית הספר, והיא פרי שיתוף פעולה בין אוניברסיטת תל-אביב והתזמורת הפילהרמונית הישראלית. אחד משיאי העונה יירשם בביצוע הסימפוניה התשיעית של בטהובן עם התזמורת הסימפונית של ביה"ס ובהשתתפות כ-200 זמרים ממיטב המקהלות בארץ. במהלך העונה נארח את התזמורת הסימפונית של ביה"ס לאמנויות - טייפה (טיוואן).

הסדרה הווקאלית

בניהולו והנחייתו של רונן בורשבסקי. במסגרת הסדרה יתקיים שיתוף פעולה היסטורי בין מקהלת ביה"ס למוזיקה ע"ש בוכמן-מהטה למקהלת האקדמיה למוזיקה ולמחול ע"ש רובין בירושלים בביצוע הרקוויאם הגרמני של ברהמס. בנוסף יתקיים ערב אופראי בביצוע אנסמבל האופרה של ביה"ס, שיארח את מקהלת מורן ואת האנסמבל המצליח "בארוקדה".

הסדרה הקאמרית

הסדרה, בהנחייתו של פרופ' אסף זהר, תארח השנה שורת אמנים בולטים בשישה קונצרטים קאמריים מובחרים ומוסברים. בין היצירות שיבוצעו – "החתונה" מאת סטרווינסקי, מבחר מיצירות ברהמס, "סונטת האביב" של בטהובן ויצירות מאת דביסי, ראוול, מוצרט ועוד.

הסדרה "מוזיקה חדישה"

מציגה מזה שנים את העשייה העכשווית ביותר – יצירות מאת תלמידי הקומפוזיציה בביה"ס למוזיקה בביצוע הסדנה למוזיקה בת-זמננו של ביה"ס, המשלבים בתכניותיהם גם יצירות ממיטב הרפרטואר של המאה ה-20 והמאה ה-21. השנה יתארח בסדרה האנסמבל המדובר "מיתר" בשיתופי פעולה מרתקים עם תלמידי ביה"ס.

סדרות ההרצאות

בנוסף לסדרות הקונצרטים, מתקיימות שתי סדרות הרצאות לקהל הרחב:

לראות את המוזיקה, לשמוע את הציור

הסדרה בהנחייתה של הפסנתרנית והמרצה אירנה פרידלנד תעסוק במערכות היחסים המרתקות שבין מוזיקה, אמנות פלסטית וקולנוע.

הפסנתר במרכז

הסדרה בהנחייתו של עומר שומרוני תעסוק ביצירות מוזיקליות המשלבות את מלך הכלים – הפסנתר. הרפרטואר יכלול יצירות מאת באך, מוצרט, בטהובן, שופן, ליסט, צ'ייקובסקי ורבים אחרים. הקורס משולב בהופעות אורח של נגנים מצטיינים מביה"ס שיבצעו יצירות שיידונו במהלך השיעורים.

לצפייה בעלון הקונצרטים המלא >>

ההרשמה בעיצומה, מס' המקומות מוגבל

הנחות לחברי סגל, סטודנטים וגמלאים

לפרטים נוספים, להזמנת מנוי והצטרפות לניוזלטר החודשי:

תכנית המנויים, ביה"ס למוזיקה ע"ש בוכמן-מהטה

טלפון: 03-6407047 (מענה קולי)

פקס: 03-6405463

דוא"ל: music@post.tau.ac.il