סדרת הרצאות בנושא פסיכותרפיה, חשיבה אנליטית ודאואיזם

ביה"ס לעבודה סוציאלית, אולם 127
80 ש"ח
סדרת הרצאות בנושא פסיכותרפיה, חשיבה אנליטית ודאואיזם

זוהי השנה השמינית בה מתקיימת תכנית ההרצאות "המפגש" ואנו שמחים לייחד בה מקום השנה לפן ייחודי בעשייה העיונית והקלינית של ביה"ס לעבודה סוציאלית ע"ש בוב שאפל.

בספרו החדש 'China on the Mind' מציב הפסיכואנליטיקאי כריסטופר בולאס את השערים "העצמי כשירה", "שער-החיים", "אל המשימה, פנימה", "אי-עשייה, אושר". כתיבתו מהווה עדות עדכנית להתרחשות אינטר-דיסיפלינארית  עשירה שמפגישה את העולמות האנליטיים והדאואיסטים.

עולם ההגות הדאואיסטי והפרקטיקה התירפויטית הנגזרת ממנה מוכרים עדיין פחות מן המפגש בין העשייה הפסיכותרפויטית לבין ההגות הבודהיסטית. עם זאת, העשייה הדאואיסטית, הממעטת במלים, מוכרת לרבים בזכות המודלים הגופניים-נפשיים העומדים בבסיס הרפואה הסינית המסורתית ואמנויות תנועה כגון טאי-צ'י צ'ואן וצ'י-גונג. כתכנית המבוססת בחלקה על עקרונות הנגזרים מתוך דאואיזם, ועל פסיכותרפיה כנגזרת של הגות ועשיה "דאואיסטית" (או שמא נכון לומר "אי-עשיה" דאואיסטית) אנו שמחים להציע השנה את תכנית ההרצאות הנוכחית.

כל ההרצאות תתקיימנה בין השעות 16:30-18:00

19/12/2013 הרצאתה של פרופ' גליה פת-שמיר: "מי לא מפחד מהמוות?"

23/1/2013 הרצאתה של נעמי אורבך שבילי: "נרקיסיזם באספקלריה דאואיסטית"

6/3/2014 הרצאתה של מתי ליבליך: "פרפר או צ'ואנג טזה? - בין התבוננות פנימית לפרשנות"

27/3/2013 הרצאתה של אביגיל שחר: "התגלמות פתחי-הגוף במפגש הבין-סובייקטיבי כפי שמשתקפת בהתפתחות הגוף-נפש ובמעשה הטיפולי – מבט ביואנרגטי ודאואיסטי"

1/5/2014 הרצאתו של דוד ויילר: "פסיכולוגית המעמקים של יונג במפגש עם הדאו"

15/5/2014 הרצאתו של  יורי סלע: "הדרך, הסבל, הגוף, הדרך: עוד מחשבות על פסיכותרפיה אינטגרטיבית"

מחיר הרצאה: 80 ₪

יש להירשם מראש באמצעות טופס ההרשמה.

לפירוט ההרצאות ולטופס הרשמה >