יום עיון: "מצוינות סביבתית - הצעד הבא: כיצד הופכים סיפורי הצלחה מקומית למדיניות מקיימת לאומית?"

30 במאי 2013, 9:00 - 13:00
אולם 3, בניין נפתלי
ללא תשלום

יום העיון "מצוינות סביבתית - הצעד הבא: כיצד הופכים סיפורי הצלחה מקומית למדיניות מקיימת לאומית"

בשיתוף פעולה בין בית הספר ללימודי הסביבה ע"ש פורטר, החוג למדיניות ציבורית ובית הספר לממשל ומדיניות ע"ש הרטוך.

יום העיון, המסכם את פעילותה השנתית של הקליניקה למדיניות סביבה, מיזם משותף לבית הספר ללימודי הסביבה ולחוג למדיניות ציבורית, ייערך זו הפעם הרביעית.

השנה מתכבד יום העיון לארח את פרופ' דניאל פיורינו, לשעבר בכיר ב- EPA (הסוכנות האמריקאית להגנה על הסביבה) וכיום חוקר בעל שם עולמי במדיניות סביבה, וראש המרכז למדיניות סביבה באוניברסיטה האמריקאית בוושינגטון.

יום העיון מבקש להעמיד במרכז הדיון את שאלת העיסוק במצוינות סביבתית, לברר מה הם התנאים הנדרשים לקידום מובילות סביבתית ברמה המקומית, ולבחון כיצד ניתן להפוך הצלחות מקומיות למדיניות לאומית בת קיימא. נושא זה מעסיק בשנה האחרונה את 32 תלמידי הקליניקה למדיניות סביבה, סטודנטים לתואר שני מבית הספר ללימודי הסביבה ומהחוג למדיניות ציבורית, אשר חוקרים מגוון רחב של סיפורי הצלחה בשלטון המקומי ומנסים להתוות המלצות מדיניות, שיאפשרו לשכפל את ההצלחות הנקודתיות ברחבי הארץ, וללוות אותן במדיניות לאומית מתאימה.

יום העיון מיועד לנציגי רשויות מקומיות, לנציגי משרדי ממשלה וחברות ממשלתיות, לפעילי סביבה וחברה, ולסטודנטים וחוקרים בתחום הסביבתי.

להרשמה ולתכנית המלאה >