שבוע בינלאומי - הודו

הפעם אנחנו "טסים" לארץ הקריקט, הקארי וסרטי הבוליווד!

18 במרץ 2022, 11:30
קמפוס אוניברסיטת תל אביב
שבוע בינלאומי - הודו

בית הספר הבינלאומי ואגודת הסטודנטים באוניברסיטת תל אביב מציגים: אירועי 'השבוע הבינלאומי' שמוקדשים לשלוש מדינות משלוש יבשות, כדי לעשות לנו כיף ולגרום לנו להרגיש בחו"ל גם פה, בקמפוס.

הפעם אנחנו "טסים" להודו, מקום משכנן של כמה מהתרבויות העתיקות והמרתקות ביותר בתבל. הודו היא פסיפס של מסורות, שפות ודתות שונות ואחת מכלכלות העולם הגדולות והצומחות. השנה אנחנו מציינים 30 שנה ליחסים הדיפלומטיים בין הודו וישראל - סיבה נוספת לחגוג יחד עם המדינה התוססת והדינמית הזו.

החגיגות יתקיימו בין ה-18 ל-28 במרץ בכל רחבי הקמפוס, ויביאו לאוניברסיטה חוויה הודית מיוחדת במינה.

התכוננו לטיול של פעם בחיים!

יום שישי, 18 למרץ 2022

11:30-14:00 פסטיבל ההולי מגיעה לקמפוס!

הצטרפו לסטודנטים ההודים שלומדים אצלנו לאירוע מיוחד עם מוזיקה, אוכל וצבעים בחגיגות הפסטיבל ההולי

מיקום: מרפסת בניין קרטר (מול מוזיאון 'אנו')

יום ראשון, 20 למרץ 2022

17:00-16:00 שיעור יוגה

למדו עוד על הרקע והפילוסופיה של היוגה והשתתפו בשיעור יוגה בחינם!

מיקום: גינת הדקלים (ליד בית הכנסת)

19:00-18:00 הודו באו"ם: דיבייט עם מודל האו"ם

גלו את ארגון האו"ם במהלך שבוע הודו! האם אי פעם רציתם לחוות את עבודתם של שגרירים? הצטרפו למודל האו"ם של אוניברסיטת תל אביב כמשתתפים.ות או משקיפים.ות בדיבייט בהובלת סטודנטים בנושאים הקשורים להודו ולאו"ם. האירוע פתוח לסטודנטים מכל המקצועות.

מיקום: בניין נפתלי חדר 101

יום שני, 21 למרץ 2022

17:30-16:30 דלהי ממבט אישי - מפגש עם ד"ר רוני פרצ'ק, מחברת הספר "דלהי של מטה"

"דלהי של מטה" מאת ד"ר רוני פרצ'ק הוא ספר שמציע מבט אישי על עיר-הבירה ההודית, עיר בעלת היסטוריות מפוארות שנפגשות בתוך הווה סוער. בכתיבה רגישה וחדורת אהבה, נע הספר בתוך מבוכי הסמטאות בעיר, חודר אל פנים הבתים, משקיף מעל גגות המקדשים והמסגדים וחושף את יחסי הכוח המגולמים בארכיטקטורה, במקצבים העירוניים ובאורחות החיים של הודו המודרנית. במפגש מיוחד זה ד"ר פרצ'ק תדבר על הספר והקשר שלה עם העיר דלהי.

מיקום: המבואה של הספרייה המרכזית ע"ש סוראסקי

להרשמה

17:15-16:00 הודו במגמת עלייה: הזדמנויות עסקיות בכלכלת המעצמה עם קצב הצמיחה המהיר בעולם

קישור לזום יישלח לנרשמים

רוצים ללמוד עוד על כלכלת 3 טריליון הדולר של הודו וכיצד היא הופכת במהירות למובילה טכנולוגית? הצטרפו לקובעי מדיניות ומייסדי סטארט-אפ ישראלים לדיון במגמות בכלכלת הודו והזדמנויות עסקיות צומחות בין ישראל להודו.

מיקום: אירוע אונליין

יום שלישי, 22 למרץ 2022

17:30-16:00 סדנת "צרו סגנון אומנות הודית משלכם.ן"

קישור לזום יישלח לנרשמים

הצטרפו לסדנת אמנות וירטואלית על ציורי גונד, סגנון ציור מאמנות עממית ושבטית בהודו. האירוע יתקיים בשיתוף האמן ההודי הנודע Durgabai Subhashsingh Vyam. ציוד אמנות לאירוע יינתן לנרשמים מראש!

מיקום: האירוע אונליין

יום רביעי, 23 למרץ 2022

19:30-18:00 מפגשים מהסוג הדתי: חוקרי תרבות הודו וסטודנטים הודים נפגשים לדיאלוג

הירשמו לאירוע ייחודי בנושא החוויה הדתית בהודו. בואו להציץ לתוך העולם המרתק והתוסס של הדת החיה בתת היבשת, כפי שהיא נחקרת על ידי החוקרים בחוג למזרח אסיה ונחווית על ידי הסטודנטים ההודים הלומדים בקמפוס.

מיקום: בניין גילמן, חדר 326

יום ראשון, 27 למרץ 2022

18:30 סדנה ומסיבה ריקודים בוליוודית

חוו את הדרמה והרומנטיקה של סרטי בוליווד באמצעות ריקוד! הצטרפו לסדנה מהנה ואינטראקטיבית כדי ללמוד כמה מהלכי ריקוד בוליווד מסורתיים. לאחר הסדנה תתקיים מסיבת תלמידים עם חטיפים הודיים ובירה!

מיקום: מרפסת בניין קרטר

יום שני, 28 למרץ 2022

16:00-11:30 שוק אוכל הודי

בואו ליהנות מאוכל הודי אותנטי, שתייה, חטיפים ותבלינים!

מיקום: ברחבה מול ספריית סוראסקי