הסמינר השבועי של בית הספר ללימודי הסביבה ע"ש פורטר

בניין דן-דוד, אולם 001
ללא תשלום
הסמינר השבועי של בית הספר ללימודי הסביבה ע"ש פורטר

ד"ר משה ינאי בעל תואר ד"ר בגיאוגרפיה מאוניברסיטת אילינוי ב  Urbana-Champaign- והתמחה בכלכלה אקולוגית. משמש כראש תחום חקלאות סביבה ואנרגיה בלשכה המרכזית לסטטיסטיקה  וכן כמרצה מן החוץ במרכז הבינתחומי הרצלייה ב"סטטיסטיקה סביבתית".

עבודות המחקר שלו עוסקים בסטטיסטיקה סביבתית ובעיקר בפליטות גזי חממה ושינוי האקלים. ערך את הדו"ח הלאומי השני של ישראל לאו"ם על שינוי האקלים ונטל חלק בהכנת פרסומים רבים בנושאי נתוני הסביבה בישראל.

תקציר ההרצאה:

ההרצאה מהווה חלק מהמבוא לקורס סטטיסטיקה סביבתית וסוקרת את איסוף נתוני הסביבה בישראל בתחומי איכות אוויר, פליטות גזי חממה, מים, פסולת, הוצאות סביבתיות ומגוון ביולוגי. תחומים אלה מהווים את הבסיס לסטטיסטיקה הסביבתית בארץ ובעולם.

ההרצאה עוסקת בשאלות: כיצד נוצרת תשתית לאיסוף נתוני סביבה ומהם הכלים הקיימים לאיסוף נתונים, על יתרונותיהם וחסרונותיהם.

בנוסף ההרצאה מספקת השוואה היסטורית על התקדמות איסוף הנתונים מתחילת הדרך של הסטטיסטיקה הסביבתית בישראל באמצע שנות ה-70 ועד היום.

לבסוף, בוחנת ההרצאה כיוונים עתידיים תוך התייחסות לאתגרים העיקריים העומדים בדרכה של הסטטיסטיקה הסביבתית על מנת להתאימה לצרכים המתפתחים של מקבלי ההחלטות וצרכני המידע.

לרשימת הסמינרים המלאה >