הסמינר השבועי של ביה"ס ללימודי הסביבה ע"ש פורטר

בניין דן דוד, 002
ללא תשלום
הסמינר השבועי של ביה"ס ללימודי הסביבה ע"ש פורטר

הפוליטיקה של רגולציית סיכונים: הרחבת הגישה הריכוזית לרגולציית סיכונים של ננו-כימיקלים באיחוד האירופי ובארצות הברית

The Politics of Transnational Nonchemical Risk Regulation: Analyzing the Expansion of State-Centric Rulemaking in the EU and the US

עו"ד רונית ג'וסטו-חנני, הפקולטה למדעי החיים, אוניברסיטת תל-אביב

התפתחותם של שווקים גלובליים לננוטכנולוגיות וננוחומרים מלווה בהתפתחויות רגולטוריות במישור הבינלאומי. נושא מרכזי בסדר היום הוא הסיכונים הסביבתיים והבריאותיים ומגבלות אסדרתם (רגולציה) על ידי ממשלות, לאור חסרי הודאות והמורכבות הכרוכים בטכנולוגיה.

ההרצאה תתמקד במקרה בוחן של ננוחומרים ומדיניות כימיקלים, תוך הצגת הפעילות והידע הקיים על סיכונים. עיקר ההרצאה יעסוק בהתפתחויות רגולטוריות אחרונות באיחוד האירופי ובארצות הברית.

תחת הגישה הביזורית הרווחת בספרות הרואה בנסיגת רשויות המדינה ועלייתם של גופים פרטיים את המאפיין המרכזי ברגולציה של ננוטכנולוגיה במישור הבינלאומי, ההרצאה תציג דינאמיקה רגולטורית שונה: עליית כוחן הרגולטורי של הממשלות הגדולות לצד הגברת הפיקוח על השוק והטכנולוגיה.