הכנס ה-45 של האגודה הסוציולוגית הישראלית

02 בפברואר 2014, 8:30

בשתלום
הכנס ה-45 של האגודה הסוציולוגית הישראלית

הכנס ה-45 של האגודה הסוציולוגית הישראלית יתקיים ב-3-2 בפברואר 2014, באירוח אוניברסיטת תל-אביב תחת הכותרת "בין עבודה למשפחה: מבט על מציאות משתנה".

תהליכים דמוגרפיים, כלכליים וערכיים שהתחוללו בחברה המערבית במהלך העשורים האחרונים הביאו עמם שינויים ניכרים באופיים של המוסדות החברתיים, כמו גם בדפוסי ההתנהגות של יחידים ושל קבוצות. אחד השינויים הללו הוא העלייה בשיעורי ההשתתפות של נשים, ובמיוחד של אמהות, בשוק העבודה. עלייה זו עיצבה מחדש את היחסים בין "עבודה" ל"משפחה" – שני תחומים תובעניים, שהיו בעבר נפרדים וממוגדרים. שינוי אחר, ומשמעותי גם כן, הוא העלייה של תוחלת החיים במדינות המפותחות, שמשפיעה יותר ויותר על פרנסת המשפחה, על אופיו של שוק העבודה ועל מלאכת הטיפול המשפחתי והמדינתי במבוגר.

לצד שינויים אלה, שינויים אחרים, כמו הגלובליזציה של שוק העבודה, צמיחתן של "משפחות חדשות", היווצרותן של טכנולוגיות פריון מתחדשות, כמו גם עלייתם של מקצועות חדשים ושבירתם של דפוסי עבודה מוכרים, הביאו להיווצרותה של מציאות משתנה, שהשלכותיה על שדה המשפחה, על עולם העבודה ועל המדיניות החברתית והכלכלית הן מרחיקות לכת.

כיצד מעצבים שינויים אלה את הזיקה ההדדית והמורכבת שמתקיימת בין עבודה למשפחה? מהן השלכותיהם על תמונת אי השוויון החברתי? ובאילו אופנים הם מרכיבים מחדש את חיי היומיום של נשים וגברים המשתייכים לקבוצות חברתיות שונות? סוגיות אלה יעמדו במרכז הכנס. לצדן, יוקדש מקום במסגרת המושבים המקבילים, השולחנות העגולים ומושב הפוסטרים לדיון בנושאים נוספים ומגוונים המעסיקים את הקהילה הסוציולוגית בישראל.

הכנס כרוך בתשלום  - מידע נוסף באתר האגודה הסוציולוגית הישראלית.

לתכנית הכנס >