יוזמת זיכרון בסלון 2022 באוניברסיטת תל אביב

27 באפריל 2022, 9:00

ללא תשלום
יוזמת זיכרון בסלון 2022 באוניברסיטת תל אביב

זיכרון בסלון היא יוזמה חברתית לציון יום הזיכרון לשואה ולגבורה, אשר מנסה ליצוק משמעות חדשה לזיכרון השואה, ולהפוך אותו לנגיש לכולם. במסגרת היוזמה מתקיימות התכנסויות בלתי פורמליות שכוללות עדויות של ניצולי שואה ודור שני לניצולים וכן דיונים בנושא.

אוניברסיטת תל אביב מזמינה סטודנטים, חוקרים ואנשי סגל להצטרף לאירועי זיכרון בסלון, אשר יתקיימו בערב יום הזיכרון לשואה ולגבורה שיחול השנה ב-27 באפריל, כ"ו בניסן התשפ"ב, ובימים הסמוכים לו.

מתוך מנשר ניצולי השואה כפי שהוקרא על ידי צבי גיל, ניצול שואה, ביד ושם: "השואה שייכת למורשת האוניברסלית של כל בני תרבות, היא שקבעה את אמות המידע לרוע המוחלט. לקחי השואה חייבים להיות לקוד תרבותי של חינוך לערכים הומניים, לדמוקרטיה, לזכויות אדם, לסובלנות וסבלנות, ונגד גזענות ואידיאולוגיות טוטליטריות".

לפרטים נוספים, להרשמה לאירוח או התארחות בסלון >

בנוסף, אנחנו קוראים לשורדות ולשורדי שואה, בני הדור השני והשלישי, חוקרות וחוקרים, מרצות ומרצים שתחום המחקר שלהם עוסק בתקופת השואה, לקחת חלק במסורת ולהצטרף לקהילת הדוברים של זיכרון בסלון. כדי להבטיח שלא נשכח - עלינו לדאוג שיהיה מי שימשיך לספר את הסיפורים הלאה.

למתן עדות, הירשמו בקישור ואנחנו נהיה אתכם בקשר >