רמת-אביב - המייל התרבותי

רמת-אביב כמו שלא הכרתם: עשרה מוזיאונים וגנים בקמפוס של אוניברסיטת תל-אביב ובסביבתו הקרובה

 

המייל התרבותי
הפסל "קשר" של האמן והאדריכל רון ארד בקמפוס אוניברסיטת תל-אביב

ברמת-אביב התרבות פורחת בכל ימות השנה. המוזיאונים והגנים הפזורים ברמה הפרברית השקטה בצפונה של תל-אביב מסמנים אותה כמרכז תרבותי אטרקטיבי המקיף תחומי עניין רבים - החל באמנות, המשך בהיסטוריה וביהדות, ועד לטבע וחלל.

 

מפגש מוזיאונים בקמפוס

 

1. מוזיאון פתוח לאמנות

הקהל הרחב מוזמן לביקור ברחבי הקמפוס של אוניברסיטת תל-אביב, המשמש במה לעשרות פסלי חוץ ומיצבים מרהיבים של אמנים ידועי שם כגון מנשה קדישמן, יגאל תומרקין ורון ארד, לצד מגוון רחב של סגנונות אדריכלות ומבנים מעניינים.

 

מומלץ להתעדכן בלוח האירועים של אוניברסיטת תל-אביב >>

 

2. הגלריה האוניברסיטאית

הגלריה האוניברסיטאית ע"ש גניה שרייבר ויד מישל קיקואין באוניברסיטת תל-אביב, היא בית לתערוכות אמנות קבועות ומתחלפות, של אמנים ותיקים ואמנים צעירים, בהם גם בוגרי הפקולטה לאמנויות ע"ש דוד ויולנדה כץ. גן הפסלים ע"ש לוי ופורטונה אשכנזי בחצרה של הגלריה המפוארת, מציג תערוכת קבע מרשימה של פסלים, פרי יצירתם של אמנים בינלאומיים וישראלים ידועי שם, כגון: הנרי מור, קרלו זאורי, עופר ללוש, מיכאל גרוסמן ועוד.

 

קמפוס אוניברסיטת תל-אביב, שער 7, רח' חיים לבנון

 

3. מוזיאון בית התפוצות

בית התפוצות, מוזיאון העם היהודי, הוא מוסד עולמי שמספר את סיפורו הייחודי והמתמשך של העם היהודי ברחבי העולם ולאורך הדורות, באמצעות ציורי קיר, שחזורים תלת-ממדיים, סרטים תיעודיים, תצוגות אור-קוליות ועוד. קומת הכניסה של המוזיאון מהווה מרכז לאירועי תרבות ואמנות, וכוללת גלריה לתערוכות מתחלפות, בהן תערוכות לילדים ולכל המשפחה.

 

קמפוס אוניברסיטת תל-אביב, שער 2, רח' קלאוזנר

 

4. המוזיאון ליהדות במרכז צימבליסטה

אחת מן הפנינים הארכיטקטוניות בקמפוס של אוניברסיטת תל-אביב הוא בית הכנסת והמרכז למורשת היהדות ע"ש צימבליסטה. לצד בית הכנסת המפואר כולל המרכז גם את "המוזיאון ליהדות" המציג תערוכות מתחלפות של מוצגים מישראל ומרחבי העולם שיש בהם כדי להאיר את התרבות היהודית לדורותיה.

 

קמפוס אוניברסיטת תל-אביב

 

5. מוזיאון הטבע ע"ש שטיינהרדט, הגן הזואולוגי והגנים הבוטניים

מוזיאון הטבע ע"ש שטיינהרדט, המרכז הלאומי לחקר המגוון הביולוגי, הוא מוזיאון טבע ישראלי לידיעת הטבע. המוזיאון, שפועל במסגרת אוניברסיטת תל אביב, הוא המוקד הגדול והפעיל ביותר של תיעוד ומדע בתחומי המגוון הביולוגי בישראל. כ-5.5 מיליון פריטים נכללים באוספים, שמתעדים את עולם החי והצומח באזור ישראל והמזרח התיכון לאורך אלפי שנים, כמו גם את ההתפתחות ההיסטורית והתרבותית של המין האנושי. בניין המוזיאון שוכן במזרח קריית אוניברסיטה תל אביב, מול שער בית התפוצות, בסמוך לגנים הבוטניים, שבהם ניתן לסייר בנופי הצומח של הארץ ולהכיר צמחים מרחבי העולם, ולגן הזואולוגי, שבו האוסף הגדול ביותר של בעלי החיים מהארץ.

קמפוס אוניברסיטת תל-אביב, רח' ג'ורג' וייז

 

6. היכלות של תרבות וידע

כמוקד שוקק של אירועי תרבות, אמנות, מדע ודעת, מציע הקמפוס הרצאות מרתקות של טובי המרצים, קונצרטים של אמני העתיד במפעל המנויים החדש של ביה"ס למוזיקה ע"ש בוכמן-מהטה, סדרת הצגות של החוג לתיאטרון, וכן אירועים חגיגיים נוספים כגון: סדרת האירועים האהובה "אתנחתא", ליל המדענים הבינלאומי המתקיים מדי שנה, יום הסטודנט, אירוח דמויות מפתח בתרבות הבינלאומית ועוד.

 

7. טיילת המדע

טיילת המדע היא מסלול של כ-800 מטר, להולכי רגל ולרוכבי אופניים, המחבר בין תחנת הרכבת שלמרגלות מצוק הכורכר לבין הקמפוס ובניין בית הספר ללימודי הסביבה ע"ש פורטר. הטיילת בנויה על המדרון המתרומם מעל נתיבי איילון, ומשקיפה אל קו הרקיע של תל אביב ואל המרחב הירוק של גני יהושע. הטיילת בנויה מחומרים ירוקים, עושה שימוש בצמחיה מקומית וחסכונית במים, ומשתלבת היטב בנוף הקיים מבחינה עיצובית. טיילת המדע מציעה לעוברים בה ארבע מרפסות תצפית מוצלות. בעתיד, יוצבו במרפסות מיצגים טכנולוגיים ותערוכות אינטראקטיביות, שיציגו נושאים מדעיים וסביבתיים מגוונים, ברוח האוניברסיטה בכלל ובית הספר ללימודי הסביבה בפרט.

 

יש תרבות גם מחוץ לקמפוס

 

8. מוזיאון ארץ-ישראל

מוזיאון ארץ-ישראל בתל-אביב הינו מוזיאון רב-תחומי העוסק בתולדות הארץ ובתרבותה, באמצעות תצוגת קבע נרחבת ותערוכות מתחלפות בנושאים שונים: ארכיאולוגיה, אתנוגרפיה, פולקלור, יודאיקה, מלאכות מסורתיות, אמנויות שימושיות, היסטוריה תרבותית וזהות מקומית. ביתני המוזיאון פזורים בגן רחב ידיים אשר במרכזו מתנשא תל קסילה – אתר קדום שבו נערכו חפירות ארכיאולוגיות והתגלו ממצאים בעלי חשיבות רבה מתקופת המקרא. במוזיאון מתקני ייצור משוחזרים ופעילים ובהם גתות יין, בית-בד וטחנת קמח, לצד שוק בעלי מלאכה המציג כלי עבודה מסורתיים שרווחו בארץ ובאזור.

 

רח' חיים לבנון 2

 

9. הפלנטריום החדש במוזיאון ארץ-ישראל

על כסאות נעים ובימה מסתובבת יוצאים המבקרים בפלנטריום למסע אחר סודות היקום. במהלך המופע, שהופק על ידי מוזיאון החלל באנגליה, זוכים הצופים לנקודת מבט מרתקת מן החלל, ומתוודעים לעולמם של כוכבים, גלקסיות ואסטרונאוטים.

 

רח' חיים לבנון 2

 

10. מרכז יצחק רבין

פעילות המרכז מוקדשת להנצחת זכרו ופועלו של יצחק רבין ולבחינת הלקחים שעל החברה הישראלית להפיק מהרצח, מנסיבותיו ומהשלכותיו. מרכז יצחק רבין משלב בין פעילות חינוכית-חברתית, הנצחה מוזיאונית ותיעוד, ופועל כדי לשמש אתר חי ותוסס שיטביע את חותמו על השיח הציבורי בארץ, יעגן את מקומו של יצחק רבין בזיכרון הלאומי ויהווה מוקד משיכה והזדהות לנוער היהודי בארץ ובעולם.

 

רח' חיים לבנון 8

 

11. מוזיאון הפלמ"ח

מוזיאון הפלמ"ח הוא מוזיאון חוויתי המספר את סיפורו של הפלמ"ח, החל מן ההתארגנות והאימונים, דרך הפעולות והמבצעים במסגרת 'תנועת המרי', המאבק בבריטים, הבאת המעפילים, ועד למלחמת העצמאות, שהיוותה את שיא פעילותו של הפלמ"ח. המוזיאון מאפשר הצצה אל תוך התרבות וההווי, המורשת ותורת הלחימה של הפלמ"ח באימונים ובקרב, שהונחלה לצה"ל. מאז פתיחתו של המוזיאון ביקרו בו למעלה מ-950 אלף מבקרים, מחציתם תלמידים וחיילים, שהם קהל היעד המובהק של המוזיאון.

 

רח' חיים לבנון 10

 

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>