"אחורה", סרטה הקצר של דנה גלמן, התקבל לפסטיבל IDFA בהולנד

הסרט ישתתף בתחרות הקצרים הרשמית בפסטיבל IDFA, הנחשב לפסטיבל הסרטים החשוב ביותר בתחום הדוקומנטרי

11 אוקטובר 2018

"אחורה", סרטה של דנה גלמן, סטודנטית בבית הספר לקולנוע ולטלוויזיה ע"ש סטיב טיש של אוניברסיטת תל אביב, התקבל לתחרות הקצרים הרשמית בפסטיבל IDFA, הנחשב לפסטיבל הסרטים החשוב ביותר בתחום הדוקומנטרי. הסרט יוקרן במסגרת תחרות הסטודנטים של הפסטיבל בבכורה בינלאומית, לצד 12 סרטים נוספים, והוא הסרט הישראלי היחיד שיוצג בתחרות זו.

פסטיבל IDFA לסרטי תעודה נחשב לאחד היוקרתיים והמובילים בתחומו ומהפלטפורמות הגדולות ביותר לחשיפת סרטי תעודה. הפסטיבל יתקיים בין התאריכים 14 - 25 בנובמבר, באמסטרדם, הולנד, וישתתפו בו כמדי שנה מאות יוצרים ואנשי תעשיית הקולנוע והטלוויזיה מכל רחבי העולם.

"אחורה" (16 דק') מספר על משבר הפליטים בארץ באמצעות תיאור של לילה אחד, בו מאות מהגרים ממתינים מול לשכת רישום האוכלוסין וההגירה, עבור הסיכוי הזעיר שיצליחו לעבור את דלתות הלשכה ולקבל מעמד של פליטות.

"אחורה" הוא סרטה הקצר השלישי של גלמן, סטודנטית בתואר השני בבית הספר לקולנוע וטלוויזיה ע"ש סטיב טיש. קודם לכן ביימה דנה את "נפלא פה" (2014) - פרויקט גמר בתואר הראשון במחלקה לצילום בבצלאל, ואת "ג׳יימס עוזב את הקסטה" (2017) - סרט קיץ בתואר השני באוניברסיטת תל אביב. לצד יצירתה הקולנועית, דנה עובדת בחברת ההפצה סרטי שובל, ובימים אלו עומלת על סרט הגמר שלה לתואר השני.

מגילת העצמאות: 70 שנה אחרי

הסרט "אחורה" הופק ע"י גאודאמוס הפקות במסגרת הפרויקט התיעודי חברתי – סדרת סרטים תיעודיים קצרים בנושא ״מגילת העצמאות: 70 שנה אחרי״ של בית הספר לקולנוע וטלוויזיה ע״ש סטיב טיש בשיתוף עם ערוץ 8 הוט וקרן יהושע רבינוביץ לאמנויות.

״מגילת העצמאות: 70 שנה אחרי״ היא הסדרה התשיעית שמופקת במסגרת פרויקט הדגל התיעודי חברתי של ביה"ס לקולנוע וטלוויזיה ע"ש סטיב טיש. הסדרה מורכבת מ-8 סרטים שבוימו על ידי תלמידי החוג בתואר הראשון והשני, בשאיפה לעשייה דוקומנטרית איכותית, כנה ואישית. הסדרה מכסה מגוון נושאים הלקוחים מתוך ערכי המגילה ומבטאים ערכי יסוד בזהות החברה הישראלית. הסרטים מציגים סיפורים אנושיים אשר עוסקים בסוגיות חברתיות החקוקות בערכי מגילת העצמאות, בהן: יחסי דת ומדינה, קליטת עליה, שוויון זכויות וזכויות האזרח בישראל.

עורכי הסדרה הם אמיר טאוזינגר והילה שטרית, בהפקת הילה שטרית ואפרת כהן מגאודאמוס הפקות. הפרויקט הושק לראשונה בבכורה ישראלית בפסטיבל הסטודנטים של תל אביב ביוני 2018 ובערוץ 8 הוט בתחילת יולי.