כל נציגי הנבחרת הישראלית באולימפיאדת המתמטיקה לנוער זכו במדליות

ארבעה מתוך ששת נציגי הנבחרת לומדים באוניברסיטת תל-אביב בבית הספר למתמטיקה כתלמידים במעמד מיוחד בתכנית לתלמידי תיכון מצטיינים

01 אוגוסט 2013
מימין לשמאל: קראוז, קלוורי, טור, סולן ואופנהיים

בין ה-21 ביולי ל-27 ביולי התקיימה אולימפיאדת המתמטיקה בעיר סנטה מרתה שבקולומביה, בהשתתפות 97 מדינות ו-528 מתמודדים. מכל מדינה השתתפו לכל היותר שישה נציגים. ששת הנציגים של ישראל היו: עמרי סולן, אמוץ אופנהיים, יואב קראוז, תום קלוורי (הארבעה לומדים באוניברסיטת תל-אביב בבית הספר למתמטיקה כתלמידים במעמד מיוחד בתכנית לתלמידי תיכון מצטיינים; כולם שומרים על ממוצע ציונים מעל 95), ניצן טור ועופר גרוסמן.

כל נציגי הנבחרת הישראלית זכו במדליות. עמרי סולן זכה במדליית זהב ודורג חמישי בעולם (מתוך 528 המשתתפים). הוא השיג 38 נקודות מתוך 42, שזו התוצאה השלישית בגובהה מבין כל המשתתפים הישראלים באולימפיאדות למתמטיקה אי פעם (ב-1981 השיג יוסי עזר 42 נקודות, וב-1995 השיג לב בוחובסקי 40 נקודות). אמוץ אופנהיים, תום קלוורי וניצן טור זכו במדליות כסף. יואב קראוז ועופר גרוסמן זכו במדליות ארד.

לכל הזוכים במדליות באולימפיאדות המדעיות יוענקו אישורי קבלה ללימודי תואר ראשון בפקולטה להנדסה ע"ש איבי ואלדר פליישמן ובפקולטה למדעים מדויקים ע"ש ריימונד ובברלי סאקלר: בבית הספר למתמטיקה, בחוג לפיזיקה ואסטרונומיה בביה"ס לכימיה ובחוג לגיאופיזיקה ומדעים פלנטריים.

האולימפיאדה מקיימת שני ימי תחרות. בכל אחד מהימים התלמידים עוברים מבחן שכולל 3 שאלות ונמשך 4 שעות וחצי. הציון המקסימלי לכל שאלה הוא 7 נקודות. השאלות דורשות ידע מתמטי מעבר לרמה של תיכון בתחומים גיאומטריה, אלגברה, קומבינטוריקה ועוד.

מקום 13 מתוך 97

נבחרת ישראל דורגה במקום ה-13 מבין כל 97 הנבחרות, שהוא המיקום הטוב ביותר של הנבחרת מאז שנת 2000, אז דורגה במקום ה-11. מאמן הנבחרת הוא לב רדזיבילובסקי, סטודנט לתואר שני בבית הספר למתמטיקה באוניברסיטת תל-אביב והמרכז האקדמי של התכנית לתלמידי תיכון מצטיינים בבית הספר למתמטיקה. אימוני הנבחרת כוללים מפגשים שבועיים ומחנות אימונים שנערכו השנה במכון וייצמן. השנה התקיימו שני מחנות בני שבוע ומחנה אחד באורך שבועיים.