אוניברסיטת תל אביב משיקה מרכז רב-תחומי לבינה מלאכותית ולמדעי הנתונים

המרכז יכלול מאות חוקרים ויקדם שיתופי פעולה מחקריים רב-תחומיים בין מדענים מאוניברסיטאות וממכוני מחקר מובילים בעולם

25 פברואר 2021
השקת המרכז במהלך שבוע ה-AI באוניברסיטת תל אביב
השקת המרכז במהלך שבוע ה-AI באוניברסיטת תל אביב

אוניברסיטת תל אביב משיקה מרכז חדש ורב-תחומי לבינה מלאכותית (AI), ומדעי הנתונים (DS), אשר בראשו יעמוד פרופ' מאיר פדר, מהפקולטה להנדסה ע"ש איבי ואלדר פליישמן. המרכז יעמיק את המחקר הבסיסי בתחומים אלו, יעודד מחקרים רב-תחומיים המשתמשים בשיטות המתקדמות ביותר ב-AI וב-DS, ויכשיר את דור החוקרים ואנשי התעשייה שיצעידו בשנים הקרובות את ישראל לעמוד בחזית מהפכת ה-AI העולמית. אירוע ההשקה של המרכז התקיים במסגרת שבוע ה-AI שהתקיים לאחרונה באוניברסיטת תל אביב.

 

שילוב המחקר עם התעשייה והקהילה

"הקמת מרכז ה-AI היא נדבך נוסף בחזון האוניברסיטה לקידום מחקר פורץ דרך, רב תחומי, המשלב את מיטב החוקרים של האוניברסיטה יחד עם התעשייה עתירת הידע והקהילה", אומר נשיא אוניברסיטת תל אביב, פרופ' אריאל פורת ומוסיף "לאחרונה השקנו מרכז רב-תחומי לחקר מגפות ובמהלך השנה הקרובה בכוונתנו להקים מרכזים רב-תחומיים נוספים, כגון מרכז לחקר שינוי האקלים ומרכז לחקר ההזדקנות. יתרונה של אוניברסיטת תל אביב הוא בגיוון התחומים הרב שיש בה. המרכזים הרב-תחומיים שהקמנו ונקים, ירחיבו את יריעת תחומי המחקר וישלבו בין תחומים, החל מהנדסה ומדעי המחשב, דרך מדעי החיים, רפואה ופסיכולוגיה ועד כלכלה, ניהול, מדעי הרוח, אומנויות ומשפטים".

 

פרופ' מאיר פדר מדגיש כי "מהפכת ה-AI צפויה להשפיע על כל אורחות החיים, מתכנון תרופות ורפואה אישית מבוססת נתונים, למערכות הגנה וביטחון, מערכות פיננסיות, גילויים מדעיים, רובוטיקה ומערכות אוטונומיות ונושאים חברתיים. בנוסף, ישנה חשיבות רבה להכשרת ההון האנושי בתחום, ולפיכך המרכז ידאג להשכלה בסיסית בתחום לכל סטודנט הלומד באוניברסיטה". 

לדבריו, המרכז צפוי לכלול מאות חוקרים והוא יקדם שיתופי פעולה מחקריים רב-תחומיים עם מדענים מכל רחבי הקמפוס. כמו כן, המרכז יקדם שיתופי פעולה עם גורמים צבאיים וגופים ציבוריים בתעשייה ובקהילה, ועם אוניברסיטאות ומכוני מחקר מובילים בעולם. כמו כן, הוא מוסיף כי בחודש מרץ יחנוך המרכז שיתוף פעולה עם גוגל ישראל, במסגרת התוכנית שלהם AI for Social Good.

 

"ליישומים של מערכות נבונות יש השלכות רוחביות מרחיקות לכת ברוב תחומי חיינו, בין היתר בביטחון, ברפואה, בתחבורה, באוטומציה, בקמעונאות, במכירות, בשירות לקוחות ולמעשה כמעט בכל תחום הרלוונטי לחיים המודרניים. האלגוריתמים הלומדים למיניהם, יחד עם העלייה העצומה בכוח המחשוב, כבר מתחילים לחדור לכל תחומי חיינו, והבנתם מחייבת שליטה לא רק בדיסציפלינות הטכנולוגיות ה'טבעיות' - כמו מדעי המחשב, מתמטיקה והנדסה – אלא גם בהיבטים החברתיים, המשפטיים, העסקיים ואפילו הפילוסופיים", מסכם פרופ' איציק בן ישראל, ראש סדנת יובל נאמן למדע טכנולוגיה וביטחון ויוזם שבוע ה-AI, שעומד ביחד עם פרופ' אביתר מתניה  בראש מיזם ה-AI הלאומי.

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>