״מפגשי יהודים-ערבים בחיי היומיום״: המחזות הזוכים של תחרות קרן ארדיטי

בשיתוף פעולה מיוחד עם החוג לתיאטרון הומחזו שני המחזות הזוכים בטקס חלוקת הפרסים

23 נובמבר 2017
פרופ' רענן ריין עם שני זוכי התחרות (צילום: חן גלילי)

החודש התקיים טקס חלוקת הפרסים לזוכי תחרות המחזות של קרן ארדיטי. זו השנה השלישית לקיומה של התחרות, הפתוחה בפני סטודנטים לתארים שונים מכלל הפקולטות באוניברסיטה, וזו השנה הראשונה בה התבקשו המתמודדים להגיש לשיפוט מחזות קצרים, ולא סיפורים קצרים כמו בשנים שעברו. נושא המחזות היה יחסי יהודים-ערבים, התופס מקום מרכזי בחברה הישראלית. התחרות השנה היא פרי שיתוף פעולה בין משרד סגן נשיא האוניברסיטה והחוג לאמנות התיאטרון, בחסות קרן ארדיטי לדיאלוג בין-תרבותי. חבר השופטים בחר בשני מחזות זוכים:

"עץ התפוזים", מאת יונתן קונדה

יונתן הוא סטודנט לתואר שני בלימודים קוגניטיביים במסגרת ביה"ס ללימודי תרבות. קונדה, משורר ושחקן, הוא חבר בלהקת 'סיסטם עאלי' ומדריך תכניות כתיבת שירה לנוער וצעירים ברחבי הארץ ובמעבדת פיס לתרבות 'בית סיסטם עאלי' בשכונת ג'סי כהן בחולון.

המחזה שלו עוסק בשני חברים, ילידי יפו, המוצאים את עצמם אזוקים לעץ תפוזים בחצר תחנת המשטרה הישנה בעיר ונחקרים על-ידי השוטר התורן, גם הוא יליד יפו.

צילום: חן גלילי

"אחות", מאת לילי טסלר

לילי היא סטודנטית לתואר שני בחוג לסיעוד, מדריכה קלינית ומרכזת קורס הסבת אקדמאים בביה"ס למקצועות הבריאות תחת הפקולטה לרפואה.  לילי עבדה בעבר כאחות מוסמכת בבתי-חולים.

המחזה שלה עוסק ביחסים המורכבים המתפתחים בין אחות יהודיה לבין צעירה פלסטינית המאושפזת ביחידה לטיפול נמרץ בבית-חולים בירושלים לאחר שנפצעה במהלך ניסיון לדקור חיילים ישראלים.

צילום: חן גלילי

באירוע, שהתקיים ב-15 בנובמבר, חולקו הפרסים למחזאי ולמחזאית, והמחזות עצמם הוצגו בפורמט של קריאה מבוימת, בבימוי ובהשתתפות סטודנטים וסטודנטיות מהחוג לאמנות התיאטרון: "עץ התפוזים" הוצג בבימוי ליהיא ענבר, ובהשתתפות השחקנים פול ממרן, גיא אלחנן וארנון רוזנטל;  ו-"אחות" הוצג בבימוי נעם שרת-פורטר, ובהשתתפות השחקניות טל גרוץ ועפאף אסדי.

לדברי פרופ' רענן ריין, סגן נשיא אוניברסיטת תל אביב, "מוסד מחקר מוביל מסוגו כאוניברסיטת תל אביב, חשוב שיתאפיין גם במחויבות תרבותית וחברתית. תחרות זו, שיש בה חשיבות מרובה בימים אלו שבהם השיח הציבורי מתאפיין במידה של קסנופוביה וגזענות, מביאה לידי ביטוי את אופייה הפלורליסטי של האוניברסיטה ואת החשיבות שהיא מעניקה לצורך בהכרת ה"אחר"."