מחזקים את קהילת אוניברסיטת תל אביב

דבר נשיא אוניברסיטת תל אביב, פרופ' אריאל פורת

13 מאי 2021

לקהילת האוניברסיטה שלום,

ימים אלו קשים לכולנו, יהודים וערבים כאחד. בצד אירועי הלחימה, המהומות בארץ - בירושלים, בלוד, בעכו ובישובים רבים נוספים - מזעזעות במיוחד ומלמדות על משבר חריף מאין כמוהו ביחסי יהודים וערבים במדינת ישראל, אשר סופו מי יישורנו.

אוניברסיטת תל אביב התגאתה תמיד בהיותה פלורליסטית וליברלית. אין לך יסוד חשוב יותר באופי הליברלי של האוניברסיטה מאשר הסובלנות שכולנו מחויבים בה, כלפי כל אדם, בלא הבדל דת, לאום, שיוך אתני או דעה. סובלנות זו אינה רק פסיבית אלא גם אקטיבית: האוניברסיטה תפעל בכל דרך, כדי שכל חברות וחברי קהילת הקמפוס ירגישו בטוחים, וגם ייהנו מן החופש להביע את דעתם בלא מורא ובלא חשש.

חברה נבחנת לא אחת בימי משבר. הבה ניתן אנחנו, קהילת האוניברסיטה, דוגמה לחברה הישראלית כיצד ראוי להידבר, ואף לחלוק איש על רעהו, באווירה של סובלנות ואחווה, בדרכי נועם ושלום.

אנא שמרו על עצמכם ועל חבריכם.

שלכם,

פרופ' אריאל פורת