אוניברסיטת תל אביב היא המובילה בישראל בלמידה דיגיטלית

נמצאת בין מוסדות החינוך המובילים בעולם

13 יולי 2021

אוניברסיטת תל אביב דורגה במקום הראשון בישראל ובמקום ה-22 בעולם מתוך 150 האוניברסיטאות הטובות ביותר ללמידה דיגיטלית לשנת 2021 במערך הדירוגים החדשני Emerging. מטרת הדירוגים הללו היא לשים זרקור על מוסדות להשכלה גבוהה בכל העולם שתומכים בלימוד דיגיטלי, ולזהות כאלה שמתמקדים במומחיות דיגיטלית ומלמדים מיומנויות דיגיטליות לרוחב כל תוכניות הלימוד.

במקום השני בדירוג המוסדות הישראלים נמצא הטכניון, שמופיע במקום ה-31. אחריו נמצאת האוניברסיטה העברית במקום ה 42, אוניברסיטת בן-גוריון במקום ה-60 ואוניברסיטת בר-אילן במקום ה-81.

בנוסף לדירוג הכללי דורגו המוסדות גם בקטגוריות נוספות:

• בקטגוריית תוכניות היזמות הדיגיטלית דורגה אוניברסיטת תל אביב במקום השישי בעולם והראשון בישראל. האוניברסיטה העברית דורגה במקום ה-18, הטכניון במקום ה-25 ואוניברסיטת בן גוריון במקום ה-26.
  • בקטגוריית התארים הטובים ביותר במדעי הנתונים (Data science), אוניברסיטת תל אביב מדורגת במקום ה-10, בעקבות האוניברסיטה העברית שמדורגת במקום השביעי. הטכניון מופיע כמספר 27 ברשימה.
  • בקטגוריית האוניברסיטאות הטובות ביותר להכשרה מקצועית מקוונת ולתוכניות מנהלים אוניברסיטת תל אביב מדורגת גבוה במקום ה-4, אחריה הטכניון במקום ה -20, אוניברסיטת בן-גוריון במקום ה-21, האוניברסיטה העברית במקום ה-22 ובר-אילן במקום ה-27.
  • בקטגוריית האוניברסיטאות הטובות ביותר לשינוי דיגיטלי מופיעה אוניברסיטת תל אביבבמקום ה-11, והיא האוניברסיטה הישראלית היחידה שנמנתה בין 30 המובילות.

על פי האתר הדירוגים Emerging, תוצאות המחקר מבוססות על הנתונים שנאספו מהצבעותיהם של 3,400 אנשי מקצוע דיגיטליים בתשע מדינות (ארה"ב, בריטניה, גרמניה, ספרד, צרפת, סין, הודו, שבדיה ויפן), בהם מנהלים, מנהלי חברות סטארט-אפ ואנשי מקצוע צעירים שהחלו לאחרונה את הקריירה הדיגיטלית שלהם. המידע משולב עם בסיס נתונים שהתקבל מ-10,000 המנהלים הפעילים והמשפיעים ביותר של חברות הדיגיטל המובילות בעולם, שמספק מידע מדויק על השכלה גבוהה. כל מוסד קיבל ציון על פי שישה הפרמטרים של חינוך דיגיטלי (תארים במדעי המחשב, תארים במדעי הנתונים ובינה מלאכותית, פורמטים להכשרה דיגיטלית, תוכניות יזמות דיגיטלית, הכשרה מקצועית מקוונת ותוכניות מנהלים, ומוסדות עם פורמטי הלמידה החדשניים ביותר), כדי לקבוע את מיקומה בדירוג.