"האי" של אדם ויינגרוד התקבל לתחרות הסרטים באורך מלא של פסטיבל סנטה ברברה

לאחר שזכה בתחרות הקולנוע הדוקומנטרי הישראלי, ישתתף הסרט בתחרות באחד מפסטיבלי הקולנוע החשובים באמריקה הצפונית

31 ינואר 2018

"האי", סרטו התיעודי של אדם ויינגרוד, סטודנט בבית הספר לקולנוע וטלוויזיה ע"ש סטיב טיש של אוניברסיטת תל אביב, התקבל לתחרות הסרטים באורך מלא של פסטיבל סנטה ברברה, אחד מבין הפסטיבלים החשובים בזירת אמריקה הצפונית. ויינגרוד יטוס לשם השבוע לייצג את בית הספר ולהציג את סרטו בבכורתו האמריקאית.

סרטו של ויינגרוד, אשר נעשה במסגרת לימודיו לתואר השני, מספק מבט אינטימי על הפסיפס האנושי העשיר שמרכיב את בית החולים הצרפתי סנט לואיס - הוספיס לחולים סופניים שממוקם על הגבול המתוח בין מזרח למערב ירושלים, מול חומות העיר העתיקה.

הסרט שודר השבוע בבכורה טלוויזיונית בערוץ "יס דוקו", לאחר שהוקרן לראשונה ברצועת הסטודנטים של פסטיבל דוקאביב האחרון וזכה בפרס ראשון של הפורום ליוצרים דוקומנטריים 2017, בקטגוריית סרטי הסטודנטים. הסרט מוצג עתה בסינמטקים ברחבי הארץ.

לצפייה בטריילר של הסרט >