הזירה: המקום לדבר על כל מה שקורה במדינה

במה אקדמית חדשה תספק מצע לדיון ציבורי מודע ומושכל לגבי סוגיות מהותיות ובוערות, במטרה לעורר שיח מועיל ומקדם סביבן

12 פברואר 2023
הזירה - כאן מדברים על זה

בעקבות המצב הפוליטי הנפיץ והרגיש בתקופה האחרונה, יזמה אוניברסיטת תל אביב הקמת אתר חדש וייחודי: "הזירה", שישמש כבמה אקדמית המיועדת לספק מצע לדיון ציבורי מודע ומושכל לגבי סוגיות מהותיות ובוערות, ולעורר שיח מועיל ומקדם סביבן.

מטרת הזירה היא להנגיש לקהילת אוניברסיטת תל אביב, לציבור הרחב ולמובילי.ות דעה - תוכן שייכתב על ידי חברות וחברי הסגל שלנו בנושאים אקטואליים, תוך שמירה על איכות מדעית בלתי מתפשרת, חופש ביטוי, חירות מחשבתית ופתיחות למגוון.

הזירה גם תאפשר מקום לשאול שאלות בנושאי השעה ולקבל תשובות מבוססות ידע אקדמי, ותהווה מודל שמציע חלופה המושתתת על הקשבה, דיאלוג וכבוד הדדי. יש בה ובפעילויותיה מקום לכולן ולכולם - תוך הקפדה איתנה על עקרונות של סולידריות וכבוד הדדי.

את הזירה מובילים צוות חוקרים בכירים וצוות מקצועי: פרופ' רון חריס מהפקולטה למשפטים, פרופ' אודי זומר מהפקולטה למדעי החברה, ד"ר דינה מויאל מהפקולטה למדעי הרוח, עדי ולצר מאגף השיווק ורחלי ורשבסקי ממדור מעורבות חברתית בדקנאט הסטודנטים, הפועלים יחד עם חברי ועדת ההיגוי: פרופ' אדריאנה קמפ, פרופ' איריס רחמימוב, פרופ' ליאו קורי, פרופ' עידית וייס גל, פרופ' עירד בן גל, פרופ' יוסף מאהר משהראוי, פרופ' שרון טוקר, פרופ' מיכל טננבאום, פרופ' אלעד שגב, פרופ' אסא שפירא.

חברות וחברי סגל אקדמי? מוזמנות ומוזמנים להעלות לאתר תוכן כתוב, וידאו או פודקאסט שיש להם רלוונטיות לשאלות השעה. להעלאת תוכן לאתר >

לאתר "הזירה" >