לאור ההצלחה: יוכפל מספר הסטודנטים שישתלבו בתוכנית להתנסות מעשית

הסטודנטים ישתלבו במגוון רחב של התנסויות מעשיות, בהן: עוזרי מעבדה, קרנות הון סיכון, רשויות מקומיות, משרדי ממשלה ועוד

06 אוקטובר 2021

לקראת שנת הלימודים תשפ"ב, אוניברסיטת תל אביב הודיעה על הכפלת מספרם של הסטודנטים שישתלבו השנה בתוכנית ההתמחות  – "תוכנית משלבת התנסות". מדובר בתוכנית שהחלה לפעול בשנה שעברה וכללה כ-100 סטודנטים, שרכשו במסגרת הלימודים ניסיון תעסוקתי בארגונים וגופים מובילים במשק, ואף קיבלו על כך נקודות זכות אקדמיות.

לאור הצלחת התוכנית, האוניברסיטה החליטה להכפיל השנה את היקפה, ובמסגרתה ישתלבו כ-200 סטודנטים ב-15 מסלולי התמחות שונים. יצוין כי התוכנית בהובלתו של סגן הרקטור, פרופ' איל זיסר, משותפת למרכז לפיתוח קריירה של אוניברסיטת תל אביב, לוועדה לתכנון ותקצוב (ות"ת) של המועצה להשכלה גבוהה וכן לעמותת "אלומה".

דריסת רגל אמיתית בתעשייה

ספי כהן בנעים, מנהלת המרכז לפיתוח קריירה באוניברסיטת תל אביב מסבירה שייחודה של התוכנית הוא בכך שהיא מאפשרת לסטודנטים לרכוש ניסיון תעסוקתי רלוונטי, נטוורקינג ויצירת קשרים אקדמיים ועסקיים, תוך כדי הלימודים לתואר ראשון. ההתמחויות נבחרות בקפידה והן מתפרסות על פני 120-100 שעות לאורך סמסטר אחד. רובן המכריע מזכה את הסטודנטים ב-4 נקודות זכות אקדמיות.

לדבריה של בנעים, ההתנסויות כוללות מנעד רחב של מסלולים ובכלל זה: סטודנטים ממדעי החיים שמשתלבים בעבודות המעבדה בבתי חולים, סטודנטים לאומניות שמשובצים בתפקידי אוצרות ותכנון בגלריות, מוזיאונים וספריות ברחבי הארץ. סטודנטים מלימודי מזרח אסיה שמשתלבים בגופים שעוסקים בהסכמי סחר בין ישראל והמזרח, חברות ייעוץ, משרדים ממשלתיים ורשויות מקומיות, וכן סטודנטים לחדשנות שמתמחים בקרנות הון-סיכון, עמותות העוסקות בחדשנות ועוד.

"הרחבת התכנית היא גאווה גדולה עבורנו," אומר פרופ' אייל זיסר, "מדובר במיזם שהוא WINWIN קלאסי, מצד אחד הוא מאפשר לסטודנטים שלנו דריסת רגל אמיתית בתעשייה, במוסדות ממשל וציבור ובעמותות של החברה האזרחית, בתחומים שרלוונטיים לתחומי הלימוד שלהם. מצד שני החברות והגופים הציבוריים ששותפים לתוכנית נהנות מהון אנושי איכותי וחדור מוטיבציה".

להכין את הקרקע לקריירה בזמן הלימודים

שרון רוזנבאום, בוגרת החוג לתקשורת, השתלבה בשנת הלימודים הקודמת בקורס "נורמות ופרקטיקות חדשותיות": "במהלך ההתנסות השתלבתי בתפקידי הפקה ותחקירנות באחד מערוצי התקשורת המרכזיים בישראל, וזה פתח עבורי צוהר לעולמות התקשורת המרתקים. הלמידה המעשית מוסיפה נופך משמעותי מאוד ללמידה אקדמית, והשילוב ביניהם איפשר לי היכרות מעמיקה עם התחום. ברמה האישית, בזכות ההתנסות המעשית גם צברתי ניסיון שאיפשר לי מיד בתום הלימודים להתקבל לעבודה בתחום".

הסטודנטית אסיל מרזוק מביולוגיה התמתחה כעובדת מעבדה בחברת מזון: "מבחינתי זו הייתה הזדמנות מצוינת להכיר את השטח עוד לפני שאני מסיימת את הלימודים ויוצאת לדרך באופן רשמי. הרגשתי שווה בין שווים, הצוות התייחס אלי כעובדת מן המניין, והתחושה הייתה מצוינת".

כהן בנעים מסכמת: "כאוניברסיטה חשוב לנו ללוות את הסטודנטים שלנו לכל אורך הדרך, מרגע קליטתם במוסד ועד לסיום התואר וההשתלבות בתעשייה ביום שאחרי. מבחינה זו התוכנית מאפשרת לנו להנגיש את עולם התעשייה לסטודנטים כבר במהלך הלימודים ולהעשיר מאוד את ארגז הכלים שאיתו הם יוצאים בסיום הדרך בדרך להשתלבותם כמובילים בתעשייה".