נבחרת הסטודנטים של ישראל אלופת העולם במתמטיקה

שבו רגבים ונועם תא שמע מבית הספר למתמטיקה זכו במקומות ה-2 וה-3 בהתאמה בדירוג האישי

04 אוגוסט 2020
נבחרת המתמטיקה של ישראל

גאווה ישראלית בתחרות הבין-לאומית במתמטיקה לסטודנטים: נבחרת הסטודנטים של ישראל זכתה במקום הראשון בתחרות, תוך שהיא גוברת על נבחרות ממדינות רבות, בהן רוסיה, ספרד, ארה"ב, הולנד ואנגליה. בתחרות היוקרתית, שהתקיימה השנה בצורה מקוונת, השתתפו 546 סטודנטים מ-96 אוניברסיטאות מרחבי העולם. היא נמשכה חמישה ימים, ובסיומם צברה הנבחרת הישראלית את הניקוד האישי והקבוצתי הגבוהים ביותר (234 נקודות).

תרגילים ברמה הגבוהה ביותר

הנבחרת הישראלית כללה שישה סטודנטים, מתוכם חמישה מאוניברסיטת תל אביב: שבו רגבים ונועם תא שמע, שזכו במקומות ה-2 וה-3 בהתאמה בדירוג האישי, ליאור הדסי ועומר בוז'ן מבית הספר למדעי המתמטיקה, רועי סיני מבית הספר למדעי המחשב ע"ש בלווטניק ובית הספר למדעי המתמטיקה, ולצדם הסטודנט אוהד שינפלד מהמחלקה למתמטיקה באוניברסיטת בר-אילן. את חברי הנבחרת למתמטיקה ליוו המאמנים דן כרמון ולב רדזיווילובסקי מבית הספר למדעי המתמטיקה.

"ההרגשה מצוינת. התחרות הייתה קשה, היינו בלחץ של זמן להספיק להשיב על כל השאלות ואני שמח שעמדנו ביעדים שהצבנו לעצמנו. ברמה האישית הניצחון הוא הישג גדול מאוד, אבל בעיקר נהניתי מהאתגר של לפתור תרגילים במתמטיקה ברמה הגבוהה ביותר", סיפר שבו רגבים, שהגיע למקום השני בדירוג האישי.

להתחרות מול מיטב המוחות הצעירים בעולם - אונליין

"אני גאה בסטודנטים המצוינים שלנו שהביאו כבוד גדול למדינה ולאוניברסיטה", אמר פרופ' אילון סולן מבית הספר למדעי המתמטיקה, האחראי על הנבחרת, והוסיף "הסטודנטים הישראלים התחרו מול מיטב המוחות הצעירים בעולם, והפגינו ידע מתמטי מרשים ביותר לצד מיומנויות של יצירתיות ואלתור, שאפשרו להם לפתור משוואות מורכבות ביותר תחת לחץ של זמן ובסביבה תחרותית. אני בטוח שבשנים הבאות הסטודנטים הכישרוניים יובילו את המשק הישראלי והאקדמיה להישגים רבים".

"התחרות הייתה קשה ומאתגרת. תלמידינו התחרו בהצלחה מול תלמידים חזקים מאוד מכל העולם, והפיכת האולימפיאדה למקוונת אילצה את כולנו לעשות את ההתאמות הדרושות. הנבחרת הישראלית הציגה יכולות מאוד גבוהות ואני גאה בסטודנטים על ההישג המרשים", סיכם מאמן הנבחרת דן כרמון.

במקום השני בתחרות דורגה אוניברסיטת סנט פטרסבורג (רוסיה, 233 נקודות), במקום השלישי אוניברסיטת מוסקבה (רוסיה, 185 נקודות) ובמקום הרביעי אוניברסיטת בודפשט (הונגריה, 176 נקודות). כמו כן, אוניברסיטת בון (גרמניה) דורגה במקום ה-8, אוניברסיטת מדריד (ספרד) דורגה במקום ה-14, אוניברסיטת מרילנד (ארה"ב) במקום ה-18, אוניברסיטת אמסטרדם (הולנד) במקום ה-33, ואוניברסיטת ווריק (אנגליה) במקום ה-48.

מאמן הנבחרת, דן כרמון

הישגי חברי נבחרת הסטודנטים של ישראל:

• שבו רגבים, בית הספר למדעי המתמטיקה, אוניברסיטת תל אביב (מקום 2 בדירוג האישי, קטגורית ה-Grand First Prize)
  • נועם תא שמע, בית הספר למדעי המתמטיקה, אוניברסיטת תל אביב (מקום 3 בדירוג האישי, קטגורית ה-Grand First Prize)
  • אוהד שינפלד, המחלקה למתמטיקה, אוניברסיטת בר-אילן (מקום 6 בדירוג האישי, קטגורית ה- Grand First Prize)
  • רועי סיני, בית הספר למדעי המחשב ע"ש בלווטניק ובית הספר למדעי המתמטיקה, אוניברסיטת תל אביב (מקום 9 בדירוג האישי, קטגורית ה-Grand First Prize)
  • ליאור הדסי, בית הספר למדעי המתמטיקה, אוניברסיטת תל אביב (קטגורית ה-(First Prize
  • עומר בוז'ן, בית הספר למדעי המתמטיקה, אוניברסיטת תל אביב  (קטגורית ה-(First Prize