סרטה של עילית זקצר, סטודנטית לקולנוע באוניברסיטת תל אביב, זכה בפרס חבר השופטים בפסטיבל סאנדנס

הסרט "סופת חול" שכתבה וביימה עילית זקצר, זכה בפרס חבר השופטים בתחום הקולנוע העלילתי העולמי

01 פברואר 2016

הסרט "סופת חול" שכתבה וביימה עילית זקצר, סטודנטית בבית הספר לקולנוע על שם סטיב טיש באוניברסיטת תל אביב, זכה בפרס חבר השופטים בתחום הקולנוע העלילתי העולמי בפסטיבל סאנדנס לסרטים עצמאיים היוקרתי, פסטיבל הקולנוע החשוב ביותר בארה"ב.

עלילת "סופת חול" של זקצר עוקבת אחר שתי נשים בדואיות, אם ובת, רגע לאחר שהמציאות היומיומית מתנפצת בפניהן. בעוד שבסביבתן המסורתית החוקים מוכתבים מראש, השתיים נאבקות לשנות את גורלן, כל אחת בדרכה שלה. בתפקידים הראשיים בסרט משחקים למיס עמאר, רובא בלאל-עספור ("התסריטאי") והייתם עומארי ("בית לחם"). סרטה של זקצר מבוסס על "תסנים", סרט קצר שביימה במסגרת לימודיה בבית הספר לקולנוע ולטלוויזיה על שם סטיב טיש באוניברסיטת תל אביב, אשר השתתף בכ-140 פסטיבלים בינלאומיים וזכה בכ-15 פרסים. "סופת חול", שזכה כאמור בפרס חבר השופטים בסאנדנס, יוקרן בחודש הבא בפסטיבל ברלין.