אוניברסיטת תל אביב ו-Google השיקו תוכנית חדשה לקידום מחקר רב-תחומי בבינה מלאכותית לקיימות וחינוך

בינה מלאכותית יכולה לעזור בהתמודדות עם כמה מהאתגרים הגדולים ביותר בתחום הקיימות והחינוך

15 מאי 2023
חברות וחברי הסגל שזכו במענקי המחקר יחד עם הסטודנטים והסטודטיות שזכו במלגות התמיכה

Google ואוניברסיטת תל אביב ממשיכות את שיתוף הפעולה ביניהן והשיקו תוכנית חדשה לקידום מחקר בינה מלאכותית ומדעי נתונים. התוכנית תפעל בהובלת המרכז לבינה מלאכותית ומדעי הנתונים באוניברסיטת תל אביב (מרכז TAD), בראשות פרופ' מאיר פדר מהפקולטה להנדסה ובסיוע נדיב של מיליון דולר מ-Google.

התוכנית התלת-שנתית החדשה, מתמקדת בעיקר בקידום מחקר בינה מלאכותית בתחומי קיימות וחינוך. אירוע ההשקה כלל טקס שבו הוכרזו הזוכים במענקים שנבחרו על ידי ועדת המענקים מתוך ההצעות שהוגשו במענה לקול הקורא. חברי הסגל שזכו במענקים למחקר מגיעים מתחומים מגוונים: מבית הספר פורטר ללימודי סביבה, מדעי החיים, הנדסה וחינוך. בנוסף, הוענקו שלוש מלגות לתמיכה בסטודנטיות ובסטודנטים לתארים מתקדמים המשתייכים לקבוצות בתת ייצוג באקדמיה בתחומי הבינה המלאכותית. התלמידים הזוכים מגיעים ממדעי המחשב, זואולוגיה וחינוך.

במהלך טקס הפתיחה נשאו דברים נשיא אוניברסיטת תל אביב, פרופ' אריאל פורת, פרופ' יוסי מטיאס, סגן נשיא Google ומנכ"ל מרכז Google בישראל, ופרופ' מאיר פדר, ראש מרכז TAD, על התוכנית ועל השותפות ארוכת שנים של Google ואוניברסיטת תל אביב:

נשיא האוניברסיטה, פרופ' אריאל פורת אמר: "לפני מספר שנים התחלנו בשיתוף פעולה פורה עם Google, בהובלתו של פרופ' יוסי מטיאס. מטרת שותפות זו היא להגביר את תרומת הבינה המלאכותית לשיפור החברה האנושית והעולם שבו אנו חיים. בתוכנית חדשה זו, אנו שמים את הדגש על שימוש בכלי בינה מלאכותית לקידום קיימות וחינוך. קיימות היא קריטית להמשך קיומה של האנושות, בעוד שהחינוך הוא חיוני לבריאות החברה שלנו. אוניברסיטת תל אביב מצטיינת בשני התחומים הללו, ושיתוף הפעולה עם Google יחזק אותם עוד יותר".

להשתמש בבינה המלאכותית בצורה חיובית

פרופ' יוסי מטיאס, סגן נשיא Google אמר: "יש לנו הזדמנויות נהדרות להשתמש בבינה מלאכותית כדי להשפיע בצורה חיובית משמעותית בתחומים רבים, ואני נרגש מהמשך ההשקעה שלנו בהנעה לשינוי חיובי בקיימות ובחינוך. באמצעות השותפות המתמשכת והמורחבת שלנו עם אוניברסיטת תל אביב והמרכז לבינה מלאכותית ומדעי הנתונים באוניברסיטה, אנו מקווים לחבר מחקר תעשייתי ואקדמי לקידום מדע וטכנולוגיה בתחומים קריטיים אלו לאנושות ולחברה. בנוסף, אנחנו מחויבים להמשיך במאמצים שלנו להפוך את האקדמיה והתעשייה ליותר מכילה עבור כל חלקי החברה". Google החלה בתוכנית חונכות בשותפות עם תוכנית "מדוייקות" שהוקמה על ידי פרופ' טובה מילוא, דקאנית הפקולטה למדעים מדויקים באוניברסיטת תל אביב, שבאמצעותה יחנכו נשים מתנדבות ב-Google סטודנטיות מהפקולטה, בכדי ליצור קהילה תומכת ולעזור להן להשתלב בקהילת המחקר והתעשייה.

פרופ' מאיר פדר, ראש המרכז לבינה מלאכותית ומדעי הנתונים (TAD), הודה ל-Google על ​​שיתוף הפעולה המתמשך והתמיכה בתחומים חשובים אלה של מחקר בינה מלאכותית באוניברסיטה. "קיימות וחינוך הם נושאים בעלי עניין הולך וגובר, ובינה מלאכותית יכולה לקדם מאוד את התחומים הללו לטובת הסביבה והחברה בכללותה. בינה מלאכותית יכולה לעזור בהתמודדות עם כמה מהאתגרים הגדולים ביותר כמו הוראה ולמידה חדשנית, שינויי אקלים, משאבי מים, אנרגיה מתחדשת, מגוון ביולוגי ועוד. שיתוף הפעולה עם Google מסייע במטרה חשובה נוספת של המרכז - תמיכה בקבוצות בתת-ייצוג בתחום הבינה המלאכותית באקדמיה וקידום סביבה מכילה באוניברסיטה. אנו שמחים לאחד כוחות לקידום כל ההיבטים החשובים הללו".

כחלק מהתוכנית המשותפת, מרכז TAD ו-Google ערכו סמינרים משותפים בשנתיים האחרונות בתחומי בינה מלאכותית לקידום איכות הסביבה, ובינה מלאכותית בתחום הבריאות. בהובלתן של ד"ר דבורה כהן, מדענית בכירה ב-Google Research, וד"ר שירי סטמפלר, מנהלת שיתופי פעולה מחקריים במרכז TAD, המפגשים כללו הרצאות של חוקרים מאוניברסיטת תל אביב ו-Google שהציגו תוצאות מחקרים מבוססים ובנוסף פרויקטי מחקר בתהליך, וסיפקו פלטפורמה לקידום קשרים בין האקדמיה לתעשייה. נמשיך לקיים מפגשים משותפים גם במסגרת התוכנית החדשה.