אוניברסיטת תל אביב היא המוסד האקדמי המוביל בארץ על פי דירוג טאיוואן לשנת 2022

הדירוג הבינלאומי מבוסס על כמות פרסומים, ציטוטים ומצוינות מחקרית

24 יולי 2022

דירוג טאיוואן היוקרתי לשנת 2022, שהתפרסם לאחרונה מדרג את אוניברסיטת תל אביב במקום הראשון בישראל וה-112 בעולם. שנה קודם לכן דורגה האוניברסיטה במקום ה-144. באוניברסיטת תל אביב מביעים סיפוק רב מההישג שלראשונה בדירוג זה מקדם אוניברסיטה ישראלית לקראת 100 האוניברסיטאות הטובות בעולם.

דירוג טאיוואן המבוסס כולו על פרסומים מדעיים, מדרג את 874 האוניברסיטאות המובילות בעולם. בחמשת המקומות הראשונים בדירוג מופיעות אוניברסיטאות הרווארד (ארה"ב), סטנפורד (ארה"ב), אוניברסיטת לונדון (אנגליה), אוקספורד (אנגליה) וג'ונס הופקינס (ארה"ב).

האוניברסיטה העברית דורגה במקום 273 והטכניון דורג במקום 346. האוניברסיטאות בן-גוריון בר-אילן וחיפה דורגו מתחת ל-400 האוניברסיטאות הטובות בעולם.

הציון של כל אוניברסיטה מורכב ממספר הפרסומים (25% מהציון הכולל), ממספר הציטוטים של המאמרים (35%) וממצוינות מחקרית (שמשקלה 40%). מרכיב המצוינות המחקרית כולל את מדד ה-H-Index, את מספר המאמרים המצוטטים ביותר, ואת מספר המאמרים בכתבי עת מובילים.

דירוג האוניברסיטאות הישראליות

לדירוג האוניברסיטאות הישראליות >