פרופ' נילי כהן נבחרה לחברה מן המניין בארגון "החברה הפילוסופית האמריקאית"

הארגון נחשב ליוקרתי ביותר, ובין חבריו נמנו צ'ארלס דארווין ולואי פסטר

12 ינואר 2023
פרופ' נילי כהן

פרופ' נילי כהן מהפקולטה למשפטים ע"ש בוכמן, כלת פרס ישראל לחקר המשפט לשנת 2017, נבחרה לשמש כחברה מן המניין בארגון "החברה הפילוסופית האמריקאית" (The American Philosophical Society), אחת מהחברות הפילוסופיות הוותיקות ביותר שהשתמרו עד היום, והחברה הפילוסופית הוותיקה ביותר בארה"ב. בחברה הפילוסופית האמריקאית חברים כיום  975 חברים, ביניהם 157 חוקרים בין-לאומיים.

פרופ' נילי כהן היא חוקרת רבת פעלים מוערכת ברמה הבין-לאומית, שהחלה את דרכה המחקרית בפקולטה למשפטים באוניברסיטת תל אביב. מחקרה מתמקד בתחום דיני חוזים ודיני נזיקין, ובשנים האחרונות היא מפתחת את תחום המשפט והספרות. פרופ' כהן היא חברה בארגון המשפט האמריקאי (American Law Institute) ,וכן ב-Academia Europaea. נוסף על פעילותה המחקרית מילאה פרופ' כהן תפקידים בכירים, ביניהם רקטורית אוניברסיטת תל אביב בין השנים 2001-1997 וכן נשיאת האקדמיה הלאומית למדעים בין השנים 2021-2015.

"החברה הפילוסופית האמריקאית" נוסדה בשנת 1743 על ידי בנג'מין פרנקלין, מדינאי אמריקאי החתום על הכרזת העצמאות של ארה"ב, ומטרתה לתמוך ולקיים מחקר מעמיק במגוון התחומים המדעיים. מאז הקמתה במאה ה-18 נבחרו לחברה 5,787 חברים, בהם נמנו מדענים בולטים ופורצי דרך דוגמת צ'רלס דרווין ולואי פסטר, משוררים ואנשי רוח כמו רוברט פרוסט, ומדינאים, ביניהם ג'ורג' וושינגטון ואלכסנדר המילטון.

"ארגון 'החברה הפילוסופית האמריקנית', שחבריה הם חוקרים, אנשי ציבור והוגים מהשורה הראשונה, נחשב ליוקרתי ביותר. אני נרגשת מאוד על כך שזכיתי להיכלל בו", אומרת פרופ' נילי כהן.