"יום הסטודנט הצעיר" למשתתפי תכנית "נתיבים לאוניברסיטה" נערך בקמפוס ב-24.4

כמדי שנה, הגיעו לקמפוס כ-600 בני נוער, סטודנטים לעתיד, מ-16 ישובים ברחבי הארץ, והשתתפו בפעילות לימודית חווייתית בנושאי מדע וחברה

24 אפריל 2013
"יום הסטודנט הצעיר" למשתתפי תכנית "נתיבים לאוניברסיטה" נערך בקמפוס ב-24.4

היום, יום רביעי,  התקיים בקמפוס "יום הסטודנט הצעיר" למשתתפי תכנית "נתיבים לאוניברסיטה". כ-600 בני נוער, סטודנטים בעתיד, הגיעו לקמפוס מ-16 ישובים ברחבי הארץ והשתתפו בפעילות לימודית חווייתית בנושאי מדע וחברה. כמו כן התלמידים נהנו ממופע של להקות רוק צעירות מעכו ומפתח תקוה, המנגנות במסגרת מיזם חברתי "סלקום ווליום" של חברת המתנ"סים וסלקום.

מרחב לטיפוח החלום

תכנית "נתיבים לאוניברסיטה" הנה תכנית המסייעת לבני נוער מהפריפריה החברתית והגיאוגרפית להתמודד עם חסמים בדרך להשכלה גבוהה על ידי השתתפות בתכנית חשיפה רב שנתית לאקדמיה ולמקצועות הנלמדים והנחקרים בה. התכנית פונה לבני נוער שהנם דור ראשון להשכלה גבוהה ויוצרת מרחב לטיפוח החלום לרכוש השכלה גבוהה תוך התמודדות והתייחסות לחסמים רגשיים ולימודיים.

התכנית מאפשרת השתתפות שש שנתית ובנויה בתהליך למידה הדרגתי המשלב מפגשי העשרה וחשיפה לתחומי הלימוד האקדמיים, המועברים על ידי סטודנטים איכותיים של אוניברסיטת תל-אביב ואנשי סגל אקדמי. במהלך הלימודים מושם דגש על הקניית כלים לחשיבה כמותית ומילולית. עיקר הפעילות מתקיימת בקהילה על בסיס שבועי , לאחר שעות הלימודים, וכן מתקיימים ביקורים ואירועי שיא באוניברסיטה.

תחושת גאווה ומוטיבציה

לתלמידים בעלי יכולות גבוהות מוצע להמשיך להשתתף גם פעילות לימודית העשרתית בקמפוס במסגרת קבוצה ייחודית של משתתפי "נתיבים לאוניברסיטה" במסגרת היחידה לנוער שוחר מדע ע"ש דב לאוטמן. ההשתייכות לתכנית אוניברסיטאית מגבירה מוטיבציה בקרב בני הנוער ויוצרת תחושת גאווה בקרב הסובבים אותם - הצוות החינוכי הורי התלמידים ובני משפחותיהם.

הפעילות מלווה על ידי אנשי סגל מתחומי ידע מגוונים - הן במסגרת יוזמות התנדבותיות והן כחלק מקורסים אקדמיים המשלבים עשייה למען הקהילה. התכנית מלווה במחקר אקדמי ובתכנית הערכה, ופתוחה ליוזמות חדשות של אנשי סגל אוניברסיטאי המעוניינים לתרום מהידע האקדמי הייחודי שלהם לקידום בני הנוער ולהידוק הקשר בין בני הנוער לאוניברסיטה.

"נתיבים לאוניברסיטה" היא פרי של שיתוף פעולה בין היחידה למעורבות חברתית, היחידה לנוער שוחר מדע ע"ש דב לאוטמן, יחידות אקדמיות באוניברסיטת תל-אביב, רשויות מקומיות, רשת אורט ישראל, מיזם תובנות בחינוך, פר"ח, בתי ספר, עמותת קדם עתידים, עמותת "יובלים" ועמותת "חינוך לפסגות".