הוכרזו חמשת חתני פרס דן דוד לשנת 2013

שלושה פרסים בשווי מיליון דולר כל אחד יוענקו לזוכי פרס דן דוד בטקס חגיגי שיתקיים ב-9 ביוני 2013 באוניברסיטת תל-אביב

14 פברואר 2013
פרס דן דוד

הוכרזו חמשת חתני פרס דן דוד לשנת 2013. הזוכים יקבלו את הפרס בטקס חגיגי שיתקיים ב-9 ביוני, 2013, באוניברסיטת תל-אביב, בנוכחות אורחים נכבדים מכל רחבי העולם.

פרס דן דוד מוענק מדי שנה, מאז שנת 2002. הזוכים יקבלו שלושה פרסים בשווי מיליון דולר לפרס, בשלושת מימדי הזמן: עבר, הווה ועתיד, על הצטיינות מיוחדת והישגים יוצאי דופן התורמים לאנושות, בתחומי המדע, הרוח, האמנות, השירות הציבורי ועולם העסקים. ייחודו של הפרס הוא בתרומה שמעבירים חתני הפרס בגובה 10% מכספי הזכייה ל-20 מלגות המיועדות לחוקרים צעירים בשלבי הדוקטורט והפוסט-דוקטורט בארץ ובעולם.

הזוכים הם:

מימד זמן עבר

• פרופ' סר ג'פרי לויד – היסטוריון

מימד זמן הווה

• פרופ' מישל סרס - פילוסוף
  • מר ליאון ויזלטיר – הוגה, סופר ועורך

מימד זמן עתיד

• פרופ' אסתר דופלו - כלכלנית
  • פרופ' אלפרד סומר – אפידימיולוג

פרס דן דוד היוקרתי נקרא על שמו של איש העסקים והנדבן הבינלאומי דן דוד שהלך לעולמו לפני שנתיים. פרס זה הינו הפרס הבינלאומי היחידי הניתן בישראל, הניצב בשורה הראשונה של פרסים בינלאומיים דוגמת פרס נובל.  את הפרס מנהלת הגברת סמדר פישר, וכיו"ר מועצת המנהלים משמש נשיא אוניברסיטת תל-אביב, הפרופ' יוסף קלפטר. פרופ' איתמר רבינוביץ משמש כיו"ר קרן דן דוד.

לצפייה בהכרזה על זוכי הפרס >>

לאתר פרס דן-דוד >>