פרס רמניסיאנו לשנת 2021 הוענק לד"ר ארנה ברי

בזכות פועלה לקידום המצוינות, היזמות והחדשנות בתעשייה ובכלכלה הישראלית

18 אוקטובר 2021

פרס הכלכלה ע"ש הוגו רמניסיאנו ז"ל, לשנת 2021, הוענק לד"ר ארנה ברי במסגרת אירוע חבר הנאמנים של אוניברסיטת תל אביב, שהתקיים בהשתתפות מכובדים רבים מקרב האקדמיה, התעשייה, הצבא ורבים נוספים הנמנים על חוג מקורביה של ד"ר ברי.

מנימוקי ועדת הפרס: "ד"ר ארנה ברי היא מדענית מחשב, אשת עסקים ויזמת הייטק מוערכת, פורצת דרך ומעוררת השראה במגזרי המדע, הטכנולוגיה וההון סיכון בישראל. במהלך הקריירה המקצועית שלה, הנפרשת על פני עשרות שנים, היא מילאה תפקידים בכירים בצמתים רבים וחשובים בהייטק הישראלי, והיא מוכרת בזכות פועלה לקידום המצוינות, היזמות והחדשנות בתעשייה ובכלכלה הישראלית".

חברי ועדת הפרס באוניברסיטת תל אביב הם: נשיא האוניברסיטה פרופ' אריאל פורת, דקאן הפקולטה להנדסה פרופ' יוסי רוזנוקס, נציג החוג לכלכלה פרופ' אפרים צדקה, סגן נשיא האוניברסיטה לקשרי חוץ עמוס אלעד, יו"ר רשות החדשנות והמדען הראשי במשרד הכלכלה והתעשייה עמי אפלבאום.

ד"ר ברי החליטה לתרום את כספי הפרס במלואם למרכז הרפואי "שיבא-תל השומר",  למטרת קידום המחקר הקליני במדע הנתונים ובבינה מלאכותית בתחום הגינקו-אונקולוגיה. המחקר, בהובלתו של ד"ר יעקב קורח, יאגד נתונים ממחקרים קליניים ובאמצעות טכנולוגיות למידת מכונה יאפשר לרופאים לשפר את הטיפול בחולות ולהשיג פריצת דרך בחדשנות הדיגיטלית בתחום הגינקו-אונקולוגיה. ד"ר קורח הוא חבר סגל קליני בביה"ס לרפואה של אוניברסיטת תל אביב ומכהן כראש המחלקה לגינקו-אונקולוגיה במרכז הרפואי "שיבא-תל השומר".

ד"ר ארנה ברי שיתפה בשיקולים שהובילו להחלטתה הייחודית והמרגשת: "תקשוב מערכת הבריאות צריך לעמוד בראש סדר העדיפויות של הממשלה, כמפתח להאצת הצמיחה במשק. ההתמודדות של המדינה עם מגפת הקורונה הדגימה והוכיחה עד כמה היה קריטי הסיוע שקיבלה מערכת הבריאות מהאקדמיה, ממערכת הבטחון ומחברות עסקיות במשק. בעקבות התנדבותי בוועדה הלאומית לבינה מלאכותית ולמדע הנתונים של תל"ם, נוכחתי בשיתוף הפעולה החשוב הקיים בין המרכז הרפואי 'שיבא' ואוניברסיטת תל אביב, ולצד היכרותי האישית כמטופלת עם פועלו של ד"ר יעקב קורח, היה  לי ברור כי אתרום את כספי הפרס לקידום המחקר הקליני בהובלתו". ברי הוסיפה: "לצד תקשוב מערכת הבריאות, מטרה נוספת שצריכה לעלות גבוה בסדר העדיפויות הממשלתי הינה עיבוד השפה העברית, על מנת שהקדמה הטכנולוגית תגיע לכל תלמיד ואזרח במדינה".

ד"ר ברי מלאה מגוון תפקידי מפתח בעלי השפעה ציבורית וחברתית במהלך הקריירה שלה, בהם: שותפה להקמת חברת אורנט טכנולוגיות תקשורת שנמכרה לסימנס העולמית; המדענית הראשית במשרד התעשייה והמסחר (תפקיד המוכר כיום כיו"ר ומנכ"ל רשות החדשנות); יו"ר איגוד קרנות ההון סיכון הישראלי (IVA), יו"ר קרן בירד ישראל-ארה"ב, ושותפה עצמאית בקרן הון סיכון ג'מיני. כמו כן החזיקה בתפקידי יעוץ וניהול מחקר מדעי בחברות פיברוניקס, IBM , אינטל, אלביט ו-UNISYS, וכיהנה כדירקטורית בחברות רבות, בהן Primesense ו"רמות", חברת מסחור הטכנולוגיות של אוניברסיטת תל אביב.

במסגרת תפקידה כסגנית נשיא בחברת EMC (לימים Dell Technologies) וכמנכ"לית מרכז המצוינות של החברה בישראל, פעלה רבות בתיאום עם בכירי הממשלה, הצבא, האקדמיה, התעשייה והעירייה, להקמת פארק התעשיות עתירות המידע בבאר שבע. לאחרונה מונתה לדירקטורית לטכנולוגיה במשרד ה-CTO בחברת Google Cloud.

במסגרת פועלה הציבורי, כיהנה ד"ר ברי כיו"ר לשכת המסחר ישראל-אוסטרליה, כחברת נשיאות האיגוד לאלקטרוניקה והתוכנה, וכיו"ר הוועד המנהל במכללה האקדמית ת"א-יפו. היא הייתה חברת ועדת ברודט וועדת טישלר, שהוקמו לבחינת תקציב הביטחון של ממשלת ישראל. בשנים האחרונות שימשה כיו"ר שתי ועדות מטעם תל"ם (תשתיות לאומיות למחקר ופיתוח) מיסודה של האקדמיה הישראלית למדעים. ועדות אלה הניבו תוכניות לאומיות עבור כלל רשויות המחקר והפיתוח (ות"ת, מפא"ת, רשות החדשנות, וכן משרד המדע והטכנולוגיה בשיתוף עם אגף התקציבים במשרד האוצר). היקף התוכניות עומד על מיליארדי שקלים למשך חמש שנות פעילותן.

לצד אלה, לקחה על עצמה  ד"ר ברי שלל תפקידים התנדבותיים. בין היתר,  כדירקטורית בעמותת קו משווה לקידום שוויון בתעסוקת אקדמאים ערבים, כפעילה בארגון "נשים במחקר תעשייתי" של הנציבות האירופית וכחברת צוות המחקר של ACM, הארגון החינוכי הגדול בעולם לקידום המחשוב כמדע וכמקצוע. בנוסף, שימשה כמנטורית במסגרות רבות לנשים צעירות בתעשיית ההייטק, בין היתר בארגון Women2Women ועוד.

בין הפרסים שהוענקו לה במהלך השנים בארץ ובעולם: אות 'יקירת הנגב' מאוניברסיטת בן-גוריון בנגב על פועלה רב השנים לקידום חזון הנגב כאזור כלכלי-חברתי פורח; אות הכבוד של 'היכל התהילה הבינלאומי לנשים במדע וטכנולוגיה (WITI Hall of Fame)', על תרומתה לקידום המצוינות, היזמות והחדשנות בחברה ובקהילה הטכנולוגית הישראלית והבינלאומית.

את הערכים המנחים אותה בעשייתה היזמית וההתנדבותית, ספגה בבית הוריה. אביה יואש צידון היה חבר הכנסת ואל"ם במילואים בחיל האוויר, תעשיין ופעיל העפלה. אמה ראיסה צידון הייתה אחות מוסמכת במקצועה, שעבדה שנים ארוכות בשירותי הרפואה הציבורית במגזר החרדי. לד"ר ברי שלושה ילדים וארבעה נכדים.