לא מסתפקים באבק כוכבים

בית הספר לקולנוע ולטלוויזיה ע"ש סטיב טיש מדורג בין 21 בתי הספר הטובים בעולם, בדירוג מגזין התעשייה האמריקאי The Wrap

17 נובמבר 2021

האקשן בבית הספר לקולנוע וטלוויזיה ע"ש סטיב טיש לא מפסיק. השבוע פרסם המגזין ההוליוודי היוקרתי College Wrap Magazine את רשימת בתי הספר הטובים בארה"ב ובעולם, ובית הספר שלנו מהפקולטה לאמנויות ע"ש יולנדה ודוד כץ מככב ברשימת 21 בתי הספר הטובים בעולם לקולנוע מחוץ לארה"ב. למעשה, הוא היחיד מישראל שנכלל ברשימה היוקרתית, שכוללת גם את האקדמיה לקולנוע בבייג'ין ואת בתי הספר המפורסמים לקולנוע בלונדון, מדריד, לודג' , פריז ועוד.

הישראלי היחיד בחבורה

המגזין ההוליוודי הבינלאומי, שמפרסם מדי שנה מהדורת דיגיטל ודפוס מיוחדת, שמופצת בקרב אלפי אנשי מקצוע וחברי האקדמיה האמריקאית, ציין כי הבחירה בבית הספר נבעה בין היתר לאור היותה של אוניברסיטת תל אביב המוסד היהודי הגדול ביותר בישראל ובעולם כולו, ובזכות קשריו הבינלאומיים הענפים של בית הספר ושיתופי הפעולה הפורים שלו עם בתי ספר אחרים מרחבי העולם, בהם Tisch NYU שבניו יורק.

College Wrap Magazine - שער המגזין החגיגי

בית גידול לנשות ולאנשי מפתח בתעשיית הקולנוע והטלוויזיה

בית הספר לקולנוע וטלוויזיה ע"ש סטיב טיש הוא המוסד המרכזי בישראל ללימודי קולנוע, טלוויזיה, מחקר, תסריטאות ומדיה דיגיטלית. הוא נוסד ב-1972 ומאז מהווה בית גידול לדורות של יוצרים, יוצרות, חוקרים, חוקרות ואנשי קולנוע, אשר תרומתם לנוף התרבותי-חברתי של מדינת ישראל הינה משמעותית ומכרעת. רבים מבוגרי בית הספר הפכו לאנשי מפתח בתעשיית הקולנוע והטלוויזיה, בעולם המחקר, בביקורת ובהוראת הקולנוע. פועלם שינה את פני הקולנוע והטלוויזיה בישראל וקידם רבות את מעמדם ברחבי העולם. מאות מבוגרי ובוגרות בית הספר ביימו סרטי עלילה ותעודה באורך מלא, שזכו בפרסים ישראליים ובינלאומיים, הביאו מיליוני צופים לבתי הקולנוע וסדרות אהובות וקנוניות למסך הטלוויזיה ושינו את פני הקולנוע והטלוויזיה בישראל ובחו"ל.

מתוך הסרט התיעודי זוכה פרס האמי "טהורה לעד" של מאיה זינשטיין

עם בוגרי ובוגרות בית הספר נמנים במאים ובמאיות מוערכים רבים ובהם המועמד לאוסקר ארי פולמן (ואלס עם בשיר, הקונגרס, אנה פרנק), זוכה פרס האמי וגלובוס הזהב חגי לוי (בטיפול, הרומן, תמונות מחיי נישואין), זוכת האמי מאיה זינשטיין (טהורה לעד), גידי רף (חטופים, הומלנד), ירון שני (עג'מי, טרילוגיית האהבה), עילית זקצר (סופת חול), דובר קוסאשוילי (חתונה מאוחרת), איתן פוקס (ללכת על המים, יוסי וג'אגר), ערן ריקליס (עץ לימון, הממונה על משאבי אנוש), טלי שלום עזר (פרינסס, מרסי), אהרון קשלס ונבות פפושדו (כלבת, מי מפחד מהזאב הרע), תאופיק אבו והיל (עטאש, הנערים, עלומים), משה זונדר (פאודה, טהרן) שירלי מושיוף (תעשה לי ילד, איש חשוב מאוד), רפי בוקאי (אוונטי פופולו, מרקו פולו), דרור מורה (שומרי הסף, הגורם האנושי), יובל שפרמן (על הספקטרום),  הדס בן ארויה (אנשים שהם לא אני, מישהו יאהב מישהו), שבי גביזון (חולה אהבה בשיכון ג', האסונות של נינה), ועוד רבים ורבות נוספים. בין המורים והמורות בבית הספר נכללים יעל פרלוב, מיכל אביעד, אסף ציפור, מיכל בת אדם, ארז קו אל ואחרים.

הסדרה שכבשה את העולם. "טהרן" של משה זונדר ועמרי שנהר

מעמדו הבינלאומי של בית הספר משתקף גם בשורת יוצרי ויוצרות הקולנוע והטלוויזיה מהבכירים בעולם, שפוקדת אותו מידי שנה ומקיימת בו כיתות אמן. בין היוצרים שביקרו בבית הספר בשנים האחרונות ניתן למנות את מתיו ווינר, האחים דרדן, האחים כהן, רוג'ר קורמן, ריצ'רד גיר, ליב שרייבר, פאולו סורנטינו, אטום אגויאן, ליאו קראקס, ג'ון סיילס, ברט רטנר, קתרין ברייה ושרה פולי. בשנה החולפת, בצל מגפת הקורונה, קיים בית הספר וובינרים עם רוברט דה נירו ומרטין סקורסזה.

עם סקורסזה בסלון. הוובינר ששדרג לנו את ימי הסגר בקורונה

"המרחב הקולנועי שבו אנחנו פועלים עובר שינויים דרמטיים בשנים האחרונות, באמצעי היצור, ההפקה, ההפצה והצריכה. הוא מתאפיין בין היתר בדומיננטיות הולכת וגוברת של השיח הכלכלי הבולע לתוכו תהליכים תרבותיים עמוקים. בתוך השדה המורכב הזה אני שמח שבית הספר, לקראת חגיגות היובל להקמתו, ממשיך להיות מעודכן, מוביל וחדשני ושומר על רמתו הגבוהה בכל התחומים המעשיים והעיוניים. הסטודנטים והסטודנטיות שלנו מביימים פיצ'רים ונחשפים למחקר חדשני שמשלב קולנוע ומדעי המוח. הם מתנסים ביצירה בפלטפורמות מגוונות של מדיה דיגיטלית, בהפקת פסטיבל סרטי הסטודנטיות הסטודנטים מהחשובים בעולם ובבימוי פרויקטים דוקומנטריים לגופי שידור. יש בהחלט במה להתגאות", אומר פרופ' ירון בלוך, ראש בית הספר.

ככה עושים היום קולנוע בתל אביב