מדד התקווה הבינלאומי 2022-2021

18 נובמבר 2021
מדד השלום

החל משנת 2019 מופץ בישראל מדד התקווה השנתי. המדד, שפותח על ידי הארגון השוויצרי Swiss Society for Future Studies (SSFS), מתמקד בתפיסות וטענות שלפיהן החיים בעולם המערבי מאופיינים ביותר חרדות, חששות ופחדים, ופחות במציאת פתרונות ותרחישים חיוביים.

בישראל, מדד התקווה מבוצע על ידי ד"ר דורית רדליך-עמירב, מהחוג לריפוי בעיסוק בבית הספר למקצועות הבריאות ע"ש סטנלי שטייר באוניברסיטת תל אביב.

תוצאות הסקר בשנת 2019 הראו שאזרחי ישראל היו שבעי רצון באופן כללי מהחיים האישיים שלהם.

תוצאות הסקר בשנת 2020 הראו שבזמן הסגר הראשון בתקופת הקורונה, למרות אי הוודאות והחשש מעתיד לא ידוע, רמת התקווה הלאומית עלתה בצורה משמעותית.

גם השנה המדד מיושם  ב-15 מדינות ומתפרסם בעולם מדי שנה במהלך חודש נובמבר בכל המדינות המשתתפות.

לתקווה יש יכולת הנעה לקראת עתיד עם משמעות. עזרו לנו ללמוד כמה תקווה יש לישראלים בשנת 2021.

אנו מזמינים אתכם להיכנס ללינק ולהשתתף במילוי השאלון (כ- 10 דקות)

להשתתפות בשאלון מדד התקווה >